یادداشت علی

علی

1402/10/25


🌟 "ذهن ه
                
🌟 "ذهن هم می‌تواند بهترین دوست شما باشد هم بدترین دشمنتان" 

🔻 این کتاب در مورد گفت‌گوهای درونی است که همه ما با خودمان داریم. این گفت‌گوها گاهی موهبت هستند و گاهی عذاب؛ زمانی که این گفت‌وگوها تبدیل به وراجی ذهنی، نشخوار فکری، تکرار بی‌وقفه یک اتفاق ناخوشایند در ذهن، انتقاد کردن مداوم از خود و نگرانی مداوم از رویدادهای آینده می‌شوند. وراجی ذهنی و نشخوار فکری هم‌چنین نقش مهمی در اختلالات روانی مثل افسردگی، استرس، اضطراب و نگرانی دارد.

🔻 ذهن مانند یک ایستگاه رادیویی ۲۴ ساعته همیشه حرفی برای گفتن دارد و مدام مشغول قضاوت کردن، نظر دادن، تفسیر کردن و وراجی است و مرتب در زمان سفر می‌کند و به بررسی اتقافات گذشته و تخیل و پیش‌بینی آینده می‌پردازد. این کتاب راهی برای متوقف کردن جریان افکار و وراجی ذهنی ارائه نمی‌دهد، بلکه آموزش می‌دهد چگونه به درستی با خود صحبت کنیم.

🔻 وقتی دچار تجربه‌ای منفی می‌شویم، وراجی ذهنی و نشخوار فکری به ما هجوم می‌آورد و باعث می‌شود فقط روی آن تجربه‌ی منفی زوم کنیم، به چیزی جز آن مسئله فکر نکنیم و تصویر بزرگ‌تر را نبینیم.

🔻 این کتاب چندین روش را برای مواجهه با وراجی ذهنی به ما آموزش می‌دهد که مهم‌ترین آن روش فاصله گرفتن است. فاصله گرفتن به ما کمک می‌کند بدون فرو رفتن در گرداب نشخوار فکری قدم به عقب بگذاریم و از تجربه منفی فاصله بگیریم و به آن از دور بنگریم و بتوانیم افکار خود را بی‌طرفانه موشکافی کنیم.

🔻 کتاب به چندین روش برای فاصله گرفتن از تجربه منفی می‌پردازد از جمله:
- مشاهده رویداد منفی از دید یک مشاهده‌گر بی‌طرف مثلا از دید یک پشه روی دیوار به جای دیدن اتفاق از زاویه دید خودمان
- تصور کردن اینکه این اتفاق و تجربه منفی به جای ما برای دوستمان رخ داده است. چه نصیحتی به او می‌کردیم؟ به او توصیه می‌کردیم چه واکنشی نشان دهد؟
- مورد خطاب قرار دادن خود بوسیله استفاده از واژه "تو" یا "اسم‌ خودمان" به جای استفاده از "من".
- و چندین روش دیگر ...

🔻 این روش‌ها به ما کمک می‌کنند از تجربه منفی فاصله بگیریم و بتوانیم در مورد مسائل و مشکلاتمان بدون درگیر شدن با احساسات منفی فکر کنیم. چون انگار داریم از زاویه دید فرد دیگری به مشکلمان نگاه می‌کنیم و داریم در مورد مشکل فرد دیگری صحبت می‌کنیم.

🔻 کتاب هم‌چنین در چند فصل به تاثیر درددل کردن با دیگران، محیط فیزیکی پیرامونمان و دارونماها و آیین‌ها در کاهش وراجی ذهنی می‌پردازد.

🔻 این کتاب را به علاقه‌مندان کتابهای روانشناسی و کسانی که با وراجی ذهنی، نشخوار فکری، استرس، اضطراب و نگرانی درگیر هستند توصیه میکنم.


        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.