یادداشت حسین

حسین

1402/10/15

باورهای عامیانه ی مردم گیلان
        چقدر مفصل و خوب بود. حداقل از دیدِ من که کارشناس این حوزه نیستم، به نظرم کار دقیقی آمد. کتاب چینشِ موضوعی داشت و در باب هر موضوعی، باورهای عامیانه مردم رو به تفکیک شهر و روستاهای مختلف آورده بود.
به عنوان آدمی که بیشتر سال‌های زندگیم در گیلان گذاشت، با خواندنش یک‌جور احساسِ هویت و تعلق داشتن به این زمینه را حس کردم، حس پیوند خوردن به سنت و نیاکان و اجدادم، حس بودن در چیزی بزرگ‌تر از شخصِ منفرد. از طرفی هم غصه‌ی این‌ بود که تقریبا چیزی از این سنت‌ها باقی نمانده و عمده‌ی باورهای عامیانه‌ی مردم این مناطق در حال حاضر، همان باورهای عامیانه‌ی عمومی‌تری هست که در کشور می‌بینیم. یک جورهایی انگار هویتِ خاص این منطقه که با جنگل و دریا و طبیعت به شکل کلی پیوند خورده بود، از دست رفته و در هویت ملیِ کلان‌تر مستحیل شده.
      
16

41

(0/1000)

نظرات

علی

1402/10/21

واقعا دردناکه ، آدم حس می‌کنه گیلان داره ذره ذره آب میشه(چه از لحاظ جمعیتی، چه از لحاظ فرهنگی و...). ولی جای شکر داره که در حوزه گیلان شناسی کتاب های خوب و متعددی به چاپ رسیده و می‌رسه 

1

سپاس بابت معرفی
این کتاب رو میذارم کنار این یکی کتاب 👇و بزودی شروع میکنم انشالله

واژه نامه"لاجونی گَب" به کوشش؛ محمود اصغری؛نویسنده کتاب" نگاهی به مردم شناسی لاهیجان، 
این واژه نامه لاهیجانی به فارسی ، به منظور پاسداشت زبان مادری و ترغیب و تشویق نسل جوان برای کاربرد گویش لاهیجانی در گفتگو با خانواده، خویشاوندان  می باشد.

✅لاهیجان نیوز

0