یادداشت مرتضی اسکویی
1403/11/12
کتاب رو نتونستم تموم کنم با اینکه خیلی وسواس دارم و خیلی سختمه که یه کتاب رو نخونده ول کنم اما چندتا دلیل باعث شد که نتونم ادامه بدم غلطهای املایی بسیار زیادی تو کتاب هست که تو این حجم کم باورنکردنیه، رمانهایی داریم بالاتر از ۵۰۰ صفحه بدون ۱ غلط غلطهای نگارشی بسیار زیاد که جا میخورید موقع خوندن، مثلا به جای دوستهایش نوشته دوستهاش یا بجای سرجایش نوشته سرجاش!!!! دلیل بعدی سوژههای تکراری و سیاه برای نقد، بابا این همه عکس اسم کتاب رو میذاشتی کارگر و جنگ و یا کمونیسم یه دلیل دیگه اینه که تو بعضی عکسا مخصوصا از اواسط کتاب به بعد، دیگه با عکس کاری نداره بزرگوار، میره برا خودش یه داستان میگه و هیچ اشارهای به هیچ تکنیک یا چیزی از خود عکس نمیکنه دلیل بعدی اینه که تو یه سری از عکسا دست برده و مثلا عکس رنگی بوده بزرگوار خودش سیاه سفیدش کرده و بعد تو مقاله نوشته رنگ نارنجی تو این عکس نشان دهنده فلان چیزه حالا بگرد دنبال رنگ نارنجی بدتر اینکه خودش تو پانویس نوشته عکس رنگیه یعنی اشتباه نکردیم، خودمون سیاه سفید کردیم ولی در مورد رنگاش حرف میزنیم اما از همه اینها اگر بگذریم کتاب یه کتاب آوانگارد هستش تو جامعه فارسی زبان و مشابهش خیلی کمه، اینکه یه کتاب یه سری عکس رو برداره و تحلیل کنه و این خیلی بنظرم ارزشمنده