بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت زینب محمدی

                بعضی مواقع در زندگی هایمان با دوراهی هایی مواجه می شویم که هر کدام را انتخاب کنیم در آخر به جدایی می رسیم ؛ جدایی که باعث دلتنگی ، افسوس، سرزنش و…...می شود!                                                                                                      حالا این دوراهی جلوی راه دو برادر دوقلو سبزمیشه ! آن هم نه یک دوراهی عادی ، جنگ !      
جنگی که هیچ کس نمی تواند سرانجام اش را تعیین کند ، نمی تواند تضمین جان خانواده ات را دهد یا حتی جان عزیز ترین هایت را ……
بنظر شما یک دعوا  و یا حتی یک تو گوشی خوردن می تواند باعث جدایی دو برادر دو قلو شود ؟    
 تو گوشی که هر کدام را به طرفی پرتاب می کند !   البته  آنها بخاطر دنیای متفاوتی که داشته اند بالاخره  باید یک روز از هم جدا می شدند !
کتاب «مهمان مهتاب »داستان دو برادر دوقلو با دنیا هایی متفاوت است که بخاطر جنگ  و هم دلخوری از یکدیگر جدا می شوند . یکی با خانواده به اصفهان رَود و دیگری در شهر خود می ماند تا به رزمندگان کمک برساند !
 از نظر من اولین نقطه قوت کتاب نوع دید و روایتگری متفاوت نسبت به کتاب های دیگر به هشت سال دفاع مقدس است ، نگاهی که شاید همگی آن را با نگاهی کلی می بینم اما اگر بیشتر از جنگ نباشد کمتر هم نیست ! ما قبل از خواندن کتاب چقدر می توانستیم در مورد خانواده هایی مانند کامل و فاضل صحبت کنیم یا چقدر علی کبابی ها را  می  شناختیم و……
کتاب خیلی خوب روایتگر احساسات افراد بود ، احساساتی که با خواندن آن می توانستیم  از عمق وجود درکشان کنیم با توصیف ها و جمله های تاثیر گذاری که در کتاب وجود داشت ! البته در بعضی مواقع این توصیف ها باعث کسل شده خواننده می شد و نمی توانست ترغیب به خواندن کتاب کند که هیچ بلکه نتیجه برعکسی دریافت می شد و طولانی بودن کتاب و لَعاب دادن به موضوعات نچندان جالب باعث می شد که کمی خواننده اذیت شود.
 یکی جالب ترین قسمت های کتاب شهادت کامل بود که خواننده در آن موقع از داستان توقع شنیدن اش را نداشت و میخواست آنقدر کتاب را بخواند تا متوجه دروغ بودن آن خبر شود و اگر نویسنده توانسته باشد ارتباط خوبی بین شخصیت و خواننده برقرار کرده باشد گل نهایی خود را در احساسات این کتاب زده است .
نکته دیگر این کتاب که قلم نویسنده را نشان می داد رویت کردن دو داستان موازی  است، مخصوصا اینکه به خوبی این دو ماجرا را به یکدیگر چسبانده باشند و باعث لذت بردن خواننده از کتاب شوند.  اینکه دو کاراکتر دنیا های متفاوتی نسبت به  هم دارند نیز کار را سخت می کند اما نویسنده خوب از پس آن بر آمده بود .
جلد کتاب می توانست خیلی جذاب تر این این طراحی بشود .در نگاه اول خیلی در دل خواننده جا نمی گیرد اما بخاطر داستان خوب می توان آن را بخشید ولی این نکته باعث می شود که اگرکسی موضوع این کتاب را نشناسد  هیچ موقع جذب آن نشود و به سمتش نرود ،پس حتما باید روی جلد کار شود .
به نظر من این کتاب قلی به نام «خداحافظ سالار» دارد که ، کمی می توان این دو را به هم نسبت داد زیرا هر دو از طرف خانواده ها به جنگ و نا امن بودن  نگاه می کنند و کمی شبیه به هم نیز داشته اند .
این کتاب را به افرادی سفارش می کنم که شاید جنگ را ندیده اند  اما دوست دارد از نمایی غیر از آنکه همیشه گفته شده است حس کنند !
پایان
نویسنده شناسی* :
فرهاد حسن زاده متولد بیستم فروردین ۱۳۴۱ در آبادان از نویسندگانی است که در تمامی حوزه های ادبی از داستان کودکان، نوجوانان تا رمان برای بزرگسالان دست به نگارش زده است.او نوشتن را از دوران نوجوانی با نگارش نمایشنامه و داستان آغاز کرد. جنگ ایران و عراق و مهاجرت از آبادان باعث شد مدتی از نوشتن باز بماند. اما در سال ۱۳۷۰ اولین کتابش به نام ماجرای روباه و زنبور در شیراز چاپ شد؛ و از آن پس به شکل حرفه ای قدم به دنیای نویسندگی در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان گذاشت. از حسن زاده تاکنون بیش از ۸۰ اثر چاپ شده است. برخی از آثار او به زبانهای انگلیسی، مالایی ، چینی، ترکی استانبولی و کردی ترجمه و انتشار یافته است.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.