یادداشت
1400/10/9
کار عمیق کال نیوپورت کتاب «کار عمیق» اثر پرفروش کال نیوپورت - استاد علوم کامپیوتر دانشگاه جرج تاون- با عبارت «قوانینی برای تمرکز در دنیایی آشفته» روی جلد در نگاه اول بسیار جذاب به نظر میرسد. کتاب در قسمت مقدمه با ارائه توصیفاتی از برج بولینگن کارل گوستاو یونگ روانپزشک سوییسی که یکی از تاثیرگذارترین متفکران قرن بیستم است آغاز میشود. برجی که یونگ برای اوقات تمرکز، مراقبه و مطالعه ساخت تا به دور از دنیای بیرون، پناهگاهی برای خودش داشته باشد. هرچند که موفقیت یونگ در زندگی حرفه ای اش به دلایل متعدد زیادی بستگی دارد اما در این کتاب یکی از آنها به صورت صرف مورد بررسی قرار میگیرد. دلیلی به نام کار عمیق. عبارت «کار عمیق» - که ساخته نویسنده است نه یونگ- اشاره دارد به انجام فعالیتهای حرفه ای در حالت تمرکز کامل و بدون حواس پرتی. این نوع کار کردن توانایی های شناختی افراد را به بهترین صورت نمایان میسازد. با اینکه شروع کتاب با سفرهای یونگ به برج بولینگن آغاز میشود اما بررسی تمام اندیشمندان تاریخ معاصر و غیرمعاصر نشان میدهد که همگی آنها در پایبندی متعهدانه به کار عمیق با یکدیگر مشترک بوده اند. کتاب شامل دوقسمت است که در قسمت اول به بررسی ایده کار عمیق میپردازد و در قسمت دوم با ذکر مثالهای مختلفی از افراد موفق با سبکهای کاری متفاوت، زمینه های تخصصی گوناگون و شرایط زندگی و شغلی مختلف، به خواننده نشان میدهد که در هر حالتی میتوان کار عمیق را پیش برد. نیوپورت در قسمت دوم قوانین را شرح میدهد و نکته حائز اهمیت کتاب این است که برای دنیای امروزی ما که نمیتوانیم کار و زندگی خود را رها کرده و مثل یونگ به سفر خارج از شهر و برج بولینگن پناه ببریم، کاربرد دارد. نیوپورت از زندگی شغلی و شخصی شلوغ و درهم افراد تاثیرگذاری مینویسد که هر روزه مثل خود ما مجبور به چک کردن ایمیل ها و پاسخ دادن به پیامهای شبکه های اجتماعی هستند. در کتاب «کار عمیق» ما یاد میگیریم که میتوان با ایجاد تغییراتی کوچک و پیروی کردن از قوانینی ساده، ظرفیت ذهنی، آرامش روانی و قدرت تمرکزمان را در زمان کار کردن افزایش دهیم و این کار در هر وضعیت شغلی که باشیم، قابلیت اجرایی دارد.