یادداشت فاطمه سلیمانی ازندریانی

                دقیقاً نیم ساعت داشتم صفحه‌ اینستاگرامم رو بالا پایین می‌کردم که پست این کتاب رو پیدا کنم و جزو پیشنهادهای نمایشگاه یادآوریش کنم.
ولی پیدا نکردم. نمی‌دونم چه بلایی سر پستش اومده. چون محاله که من درباره‌ی این کتاب ننوشته باشم. شاید هم انقدر همه جا معرفیش کردم فکر کردم پست هم براش گذاشتم.
🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
#گزارش_اندوه یکی از کتاب‌هایی که تو جلسه‌ی اول کارگاه‌هام معرفی می‌کنم و توصیه می‌کنم هنرجوها حتماً بخوننش.
داستان کتاب درباره‌ی مردیه که پسر نوجوونش تو شلوغی‌های ۸۸ دستگیر شده و حالا داره یه مسیر طولانی رو پیاده میره و توی این پیاده‌روی گذشته‌ش رو مرور میکنه. و بیشتر یاد برادران شهیدش میفته و ماجراهایی که با اونها داشته.
زاویه دید کتاب یک #سیال_ذهن واقعیه بدون اینکه مخاطب گیج بشه.
نثرش عالیه. فضاسازی‌هاش خیلی خوبه.
کتاب یه کتاب ایرانی به معنای واقعیه.
و یک پایان باشکوه داره.
تا نمایشگاه تموم نشده این کتاب رو با تخفیف بخرید.
بعداً نگید نگفتی.
        
(0/1000)

نظرات

Yasesefid_135

1402/02/20

تقریبا هیچ کدام از ما عادت نداریم در بحران های زندگی مان به دنبال ریشه مشکل باشیم. هنگام بحران که آن قدر درگیر و مضطرب و مستاصل هستیم که به جز عبور از آن به چیزی فکری نمی‌کنیم وقتی هم که مشکل آرام می‌شود، یا خسته ایم و یا مغرور به رام کردن هیولای مخوف فتنه. 
شاید هم روبرو شدن با ریشه شجاعتی والاتر از عبور از بحران ها می‌خواهد شجاعتی که هنوز به آن نرسیده ایم. 
گزارش یک اندوه به دنبال ریشه ی درختی است که میوه های تلخش را تک تک مردم ایران سال های متمادی چشیده ایم . درخت فتنه و چند قطبی شدن جامعه. 
گزارش اندوه داستان پدری ست که سال ها جنگیده است، برادرانش فدای این مسیر شده اند اما حالا در سال هشتاد و هشت جوانش در اولین ترم دانشگاه اش دو هفته است که بازداشت شده است و خبری از او نیست. 
حالا این پدر در پیاده روی اش در خیابان های تهران به یاد روزهایی که در این سی سال گذرانده است می‌افتد به یاد خاطراتش با برادران و دوستانش به یاد روزهایی که کنار سفیر ایران در یک کشور خارجی گذرانده است و... 
کتاب به صورت پشت سر هم و بدون فصل بندی روایت می‌شود و زمان و مکان و شخصیت ها هر دو، سه صفحه تغیرر می‌کنند. کتاب به صورت سیال ذهن روایت شده است. نویسنده به شدت به نوشته اش مسلط است. با قاطعیت میتوانم بگویم از لحاظ ارزش ادبی با کتاب ارزشمندی روبرو خواهید شد.
با اینکه  مطالعه کتاب احتیاج به تمرکز دارد ولی رفت و آمد ها و تعدد روایت ها خواننده را میخکوب می‌کند. 
از لحاظ محتوا نویسنده حرف سیاسی زده است ولی سیاست زده نشده است، سعی کرده است در حد توان درک درستی از همه طرفین جامعه داشته باشد. 
اما به نظر من اشکال کتاب این بود که شخصیت اصلی همیشه در طرف مثبت و درست ایستاده بود و اشکالات را روایت می‌کرد. اگر شخصیت کتاب خودش در خطاهایی از اداره‌ی جامعه شریک بود آن وقت بهتر میشد درک کرد که چی شد که این جوری شد! 
هر کجا که نشانی از آرمان های اولیه ماند انقلاب به پیش رفت اما حیف که به لطف بعضی ها در دوره هایی این نشان ها تبدیل به نقاط ریزی شدند که باید در بخش های مختلف با ذره بین جست جوی شان میکردیم. 
اگر به مطالعه پیرامون فتنه هشتاد و هشت علاقه مندید حتما کتاب فتنه تغلب را بخوانید.