یادداشت آریانا سلطانی
1403/10/11
. چگونه سلامت عاطفی داشته باشیم نوشته آلیور جیمز ترجمه سما قرایی «من میگویم ما به این دلیل آفریده شدهایم که سلامت عاطفیمان را بهبود بخشیم، بیشتر در زمان حال زندگی کنیم، اصیلتر و با بصیرتتر بوده، سیالتر باشیم و روابط صمیمانهای با دیگران داشته باشیم؛ و البته پر نشاطتر و شادتر باشیم؛ اما چطور میتوانیم با این چالشها که سد راه بهبود و ترقیاند مقابله کنیم؟» آلیور جیمز در کتاب خود سعی بر راهنمایی ما به سوی توسعه فردی دارد؛ او اعتقاد دارد که سلامت عاطفی و سلامت روانی لزوما همراستا با یکدیگر نیستند. او در این کتاب به بررسی سازوکار تربیتی و کاربردی برای ارتقا سلامت عواطف در سطح فردی و اجتماعی قلمفرسایی کرده و با بررسی تحقیقات روز دنیا(همراه با منابع) علت چیرگی محیط بر ژن را با کنکاش در پروژه ژنوم، دلیلی بر خودآگاهی ما نسبت به ارتقا سلامتمان میداند. از نظر او سلامت عاطفی کامل وجود ندارد و ما میتوانیم تنها در پی بهبود حداکثری آن باشیم که قدم اول آن خودآگاهی و متعاقب آن ایجاد اراده آزاد است. او سلامت عاطفی را دارای پنج بعد میبیند: ۱- بینش یابی نسبت به خود و ویژگیهای منحصر به فردی که از والدین به ارث بردهایم. ۲- در حال زندگیکردن و خودشناسی: که لزوم آن توجه نامشروط والدین و محبت سالم در کودکی است. ۳- رابطه دوسویه دلبستگی ایمن(ارتباطات سالم) و سلامت عاطفی. ۴- اصالت در مشاغل؛ چرا که در زندگی امروز بخش عظیمی از زیست ما در تحصیلات و مشاغل میگذرد. ۵-نشاط و بازیگوشی در تربیت فرزندان(برای شکستن الگوهای مخرب نسلهای پیش و خلق الگوهای مناسب نسلهای آتی). جیمز داشتن سلامت عاطفی را در گرو چهار فاکتور مهم: عشق و محبت والدین در کودکی، توجه به نیازهای کودک، داشتن تجربه دردناک هشیار کننده و داشتن تجربه درمانی یا معنوی میداند. فراموش نکنیم که جامعه سالم برآیند افراد سالم آن جامعه است. مؤسسه مدرسه زندگی (The school of life) یک مؤسسه انگلیسی است که توسط آلن دوباتن تأسیس شده و هدف آن کاربردی و ساده کردن فلسفه و مطالعات انسانی برای عموم مردم است. نشر هنوز با مجوز رسمی از این مؤسسه معتبر، کتابهای خودیاری مناسبی را چاپ و منتشر کرده است. پی نوشت: اولین بار آلفرد آدلر سنت کتابهای خودیاری را وارد حوزه روانشناسی کرد که موجب خودآگاهی بیشتر مخاطبان این رشته در راستای توسعه فردی و خودشناسی شد. با این حال برای بهبود شرایط زیستی بهتر است علاوه بر این کتابها از کمک متخصص و درمانگری مناسب بهره برد. در پناه خرد