یادداشت مرضیه جلالی
1403/11/27
بسم اللّه الرحمن الرحیم خوشحالم بعد از چندین بار تلاش بالاخره برنامه بهخوان یاری کرد تا بیام یادداشت کتاب رو بنویسم:) و امّا، اِما چند فصل ابتدایی کتاب ممکنه یک مقدار خوندنش زمان ببره و کشش کافی رو نداشته باشه اما از نیمه دوم به بعد این موضوع بهتر میشه و داستان با شتاب بیشتری خواننده رو جذب میکنه. درسته این کتاب داستان هیجانانگیزی نداره و نسبت به غرور و تعصب سادهتره اما بنظرم نمیشه اسم کار سطحی رو روی این اثر گذاشت. نویسنده بر اساس دغدغه زمان خودش این اثر رو خلق کرده و هر چند مهم بودن موقعیت اجتماعی، هوش، زیبایی و... در زمان حاضر به شعار کمرنگ شده باشه اما در واقعیت دغدغههای کتاب همچنان زیرپوست فرهنگ مردم این زمان دیده میشه:) قبل از خوندن کتاب پیشنهاد میکنم با جین آستین بیشتر آشنا بشید یا حداقل این کتاب رو بعد از غرور و تعصب بخونید. و نظرم درباره برخی از شخصیتها: آقای نایتلی اینقدر کامل بود که احتمالا همه خوانندهها مجذوبش میشن و در عوض اِما ما رو عصبی میکنه و خودخواهیش میزنه تو چشممون، با جین کنار نیومدم اصلا قدرتمند نبود و همچنین هریت، دوست داشتم تا آخر داستان یک رشدی از این دختر ببینم که ندیدم بنظرم اِما راهنما و دوست خوبی نبود براش.