یادداشت

دنیای سوفی: رمان تاریخ حکمت غرب
        باورم نمیشه که بالاخره تموم شد!
این کتاب هدیه طاقچه به من بود و شاید اگر غیر از این بود، امکان اینکه بخونمش، زیر ۲۰ درصد می‌شد.
محتوای کتاب سیری رمان‌گونه از تاریخ فلسفه‌ی غربه، و نویسنده تلاش کرده به زبانی جوان‌فهم، نظریات فلاسفه‌ی اروپایی رو مرور کنه و از اونجایی که بیشتر محتوای کتاب خود فلسفه‌ست، کمی سنگینه و خوندن و فهمش نیاز به زمان و تدریج در مطالعه داره.
ترجمه‌ی وزین و خوبی داشت و بخشی از سنگینی مفاهیم به‌خاطر همین نوع ترجمه بود، البته من از این جهت بسیار راضی بودم.
یه معضل بزرگی که داشت، و من نمی‌تونم به قطع بگم علتش جهت‌گیری شخص نویسندس یا جهت‌گیری کلی فلسفه در غرب، این بود که اثر بزرگ فلاسفه‌ی اسلامی در تاریخ فلسفه‌ی اروپا رو به کلی نادیده گرفته بود. شاید بگید چون خودش هم گفته تاریخ فلسفه‌ی غرب! ولی اگر کتاب رو بخونید، می‌بینید که در بسیاری از موارد، نظریات و تفکرات فلسفه‌ی شرقی رو نام می‌بره و البته به ادیان غیرالهی هندی در این مورد بسنده می‌کنه، درحالی‌که اگر فلاسفه‌ی اسلامی نبودن، فلسفه‌ی غرب با همون فیلسوفای یونان باستان به پایان می‌رسید و نقش فلاسفه‌ی اسلامی در زنده کردن و زنده نگه‌داشتن اصل علم فلسفه غیرقابل انکاره، تا بعد خود اروپایی‌ها از طریق آشنایی با آثار اونها بفهمن یه گذشته‌ای هم داشتن و دربارش جولان بدن!!!
با وجود همه‌ی این‌ها خوندن کتاب رو خالی از لطف ندونستم که تا آخر ادامش دادم و ایده‌ی خلاقانه‌ی نویسنده درباره شیوه‌ی انتقال چنین محتوایی رو بسیار پسندیدم. و آخرای کتاب یکی از علامت‌سوالای بزرگ و قدیمی ذهنم پاسخ داده شد.

اگر به فلسفه علاقه‌مندید، این کتاب توصیه میشه.