یادداشت مکتوب
1402/2/15
کتاب متشکل از ۵ داستان کوتاهه. که برگزیدهی مسابقهی ادبی کین پرایز هستند.. تمامی نویسندگان از قارهی آفریقا هستند و اغلب نیجریهای. حقیقتا من دوستش نداشتم. با اینکه تعداد صفحات کم بود اما رغبت نمیکردم برم بخونم. مثلا در طول داستان معمایی مطرح میشد، نتیجهای هم حاصل میشد اما معما برای خواننده حل نمیشد و به پایان اصغر فرهادیطور میرسیدیم. یا مثلا پایان داستان حس میکردم بیهود بود وقتی که گذاشتم. فقط آخرین داستان"هتل مالوگو" بود داستان جذابی بود برام که متاسفانه اون پایان خوبی نداشت. بیشتر بنظرم اومد برای فرهنگ خود مردم آفریقا شاید قابل درک و ملموس باشه مثلا یکی از داستانها درمورد زنی بود که همسرش فوت میکنه و اعتقاد به خدای آب و آتش و... داره و درگیریشهاش با اینکه اسم انگلیسی پسرش مایکله و نمیتونه درست تلفظش کنه و... میتونست این داستان برای منی که از فرهنگ اون مردم نیستم جذاب باشه به شرط اینکه نویسنده خوب روایت میکرد. مثلا کتاب ماهیگیران رو که خوندم و از یک نویسندهی قاره آفریقا بود، با اینکه فرهنگ مردمشون متفاوت بود اما واقعا خوب نوشته بود و من همراه داستان جلو میرفتم. ترجمه هم بنظرم خیلی بهتر میتونست باشه. بعضی جاها برای من گنگ میشد. ایراد ویراستاری داشت و به چشم میاومد این قضیه. همین