یادداشت امیر پوریوسف
1402/5/10
یک: اگر چه نمی توان گفت بهترین کتاب در زمینه تاریخ فیزیک مدرن است اما بدون اغراق از جذابترین کتابهایی است که برای تاریخچه فیزیک مدرن نوشته شده است. دلیل این جذابیت نوع پرداخت نویسنده به این شاخه از تاریخ علم است. دو: متن اصلی کتاب شامل ۲۰۰ صفحه هست که هر دو صفحه به یک اتفاق از تاریخچه فیزیک مدرن می پردازد. یک صفحه شامل عکس جذابی است با توضیح بسیار کوتاه که شما را به خواندن صفحه بعد ترغیب میکند. و صفحه دوم چگونگی پرورش ایده ای نو در ذهن دانشمند را ارائه می کند. سه : کتاب صد اتفاق مهم در تاریخ فیزیک مدرن را با رویکردی داستان گونه ارائه میکند و مخاطب را با چگونگی ظهور اندیشه های خیره کننده در ذهن بزرگترین فیزیکدانان قرن ۲۰ آشنا میکند. اندیشه هایی هر یک حلقههایی از زنجیره باشکوه فیزیک مدرن است و نبود هر کدام باعث از هم گسیختگی این زنجیره باشکوه می شود. چهار: نوع پرداخت نویسنده به تاریخ فیزیک مدرن بر مبنای تقدم تاریخی کشف پدیده ها است اما با توجه به ارجاع های به هنگام نویسنده به صفحات پیشین کتاب، سیر توسعه هر پدیده بر مبنای پدیده های سابقا کشف شده به خوبی نشان داده شده است. به این ترتیب خواننده هم با ترتیب زمانی کشف پدیده ها آشنا می شود هم چگونگی تولد اندیشه ها را بر مبنای آزمایش ها و اندیشه های قبلی در می یابد. پنج : با توجه به متن کتاب می توان ادعا کرد نام کتاب اشتباه انتخاب شده است. اگر حدود ۷۰ درصد مطالب کتاب در مورد نظریه کوانتوم باشد اما بخش قابل توجهی از کتاب همبه رشد نظریه نسبیت پرداخته است. بنابراین شایسته بود اسم کتاب «داستان شگفت انگیز فیزیک مدرن» نامگذاری شود. شش: این کتاب برای همه افرادی که به مباحث علمی علاقمند باشند بسیار جذاب خواهد بود. به علاوه به فارغالتحصیلان رشته فیزیک و دانشجویان سال ۲ و بالاتر این رشته توصیه میکنم حتما این کتاب ارزشمند را مطالعه کنند.