یادداشت ماه نگار
1403/1/7
🇯🇵📒👩🏻🏫شاید خیلی از ما،بارها در جمع های مختلف،وقتی که حرف از پیشرفت کشورها میشود،شنیده باشیم که یک نفر شروع کند و با حسرت و نگاهی به افق! از ژاپن بگوید و غبطهها به حال و روزگار مردمش بخورد!و حاضران هم گفته هایش را تایید کنند و نگاهی به افق بدوزند!😄 امّا واقعا راز این پیشرفت و جهش ژاپن چیست؟؟ اگر از مت بپرسند میگویم خوب است یک توک پا سری به مدارس ابتداییاش بزنیم؛آنجایی که معدن و گنجینهی اصلی ثروت کشورشان است! بله درست خواندید: 《پیشدبستانیها و دبستانها...》 . همان جایی که نویسنده آمریکایی این کتاب، خانم کاترین لوئیس،را به سمت خود کشاند تا از نزدیک شاهد رمز و راز تربیت بچه های ژاپنی باشد... . همدلی،مهربانی،همکاری گروهی،اهمیت فکر کردن و رشد اخلاقی و اجتماعی درون مایهی اصلی این راز تربیتی ژاپنیها بود. . 🐠برای نمونه شما تصور کنید ماجرای صبر و حوصله ی آن معلم ژاپنی را وقتی میدید بچهها دارند گلوله ی گلی داخل آکواریم ماهیها پرت میکنند و او فقط سعی داشت با پرسیدن سوالهایی راه درست را به بچه ها یادآوری کند اما وقتی دید فایدهای ندارد راهش را گرفت و رفت و بچه ها را به حال خودشان گذاشت😶 اما در پایان آن روز و در جلسه تفکر و بازبینی آن موضوع را در کلاس مطرح کرد تا نظر تک تک بچه ها را درباره آن کار بداند! . خواندن نمونه های این چنینی در این کتاب و اهمیتی که ژاپنیها برای مسئولیت پذیری،احساس استقلال و آزادی عمل، درونی شدن ارزشها و خود مدیریتی بچه ها قائل بودند حقیقتا برایم جذّاب،عجیب و تامل برانگیز بود! . و من فکر میکنم آموزش و پرورش ابتدایی ژاپن،با تمام نقاط قوت و ضعفش خواندنیهای بسیاری برایمان دارد.