یادداشت نعیمک
1403/9/24
باورنکردنی است! اگر حرفها و اتفاقات را تبدیل به امروز کنیم انگار همه چیز برای الان است. برخی دیالوگها و کارها انگار واقعاً برای روزگار ما است. تلاش برای رسیدن، ناز کردن، غرور و بیجواب گذاشتن، سرکشی و خطا کردن و پررو بودن. من انتظار نداشتم این قدر داستان جذاب و پر از ریزهکاری باشد. معمولاً شنیده بودم که دو عاشق بودند که در آخر مردند اما در این بین پر از اتفاقات ریز و درشت است و همین ماجرا را بسیار لذتبخش میکند. بعضی از تعبیرهای نظامی میخکوبکننده است. پایان ماجرا به تراژیکترین شکل ممکن پایان میپذیرد و بیت بیت نظامی ما را اندوهگین میکند. تمام ماجرا در 500 صفحه (نسخهای که من دارم) روایت میشود اما پر از پستی بلندی است و هر کدام از صحنهها به یاد آدم میماند. جملۀ کلیشهای است اما برای داستاننویسان پر از ایده است. این که چطور میشود یک ماجرا را تعریف کرد و به آن شاخ و برگ داد. نسخهای که من دارم برای نشر قطره است و با این پانویسهای نسبتاً زیادی دارد اما خیلی کم به روان شدن معنی شعر کمک میکند. پانویسها همان شعر را تبدیل به نثر میکنند و تقریباً کلمات مهم شعر در پانویس هم همان هستند و باید به دهخدا مراجعه کرد. البته نسخۀ بسیار تمیزی است و موقع خواندن اذیت نمیشوید. یعنی حروفچینی و صفحهبندی بسیار خوبی دارد. به نظر من قبل از خریدن نسخۀ قطره نگاهی به نسخههای دیگر هم بکنید اگر مثل من در کل شعر خواندن برایتان سخت است و دوست دارید معنی و مفهوم بیتها را بهتر درک کنید. البته باید بگویم که برای خواندن این کتاب مشکل زیادی نداشتم و با کمی کمک از اینترنت و دهخدا خیلی راحت داستان را خواندم. یکی از ویژگیهای ای نسخه عنوانبندی بخشهای مختلف شعر است و فهرست انگار نگاهی کلی به ماجراها و داستان است.