یادداشت محمدحسین خوشمهر
1402/5/12
4.3
من قبلا ۴ تا فیلم از مکدونا دیده بودم. حتی یه تئاتر هم دیده بودم. برای همین با فضای کاراش آشنایی داشتم و تا حدی با آمادگی قبلی اومدم سراغ این کتاب. ولی این لعنتی تاریکتر از چیزی بود که انتظارش رو داشتم. نمیدونم چه چیزی توی کاراش هست که من رو کشونده. یه حسیه که بیانش سخته. طنز تلخ یا کمدی سیاه اصطلاحات درستی نیستن. حق مطلب ادا نمیشه. یه جاهایی تو رو با طنز حساب شدهش به خنده وا میداره و در حالی که نیشت باز شده و گاردت رو اوردی پایین، با یه ضربهٔ کاری شوکهت میکنه. حتی فرصت نمیکنی موقع وارد شدن شوک، خندهت رو تموم کنی. یه حال عجیبیه اون زمان. یا گاهی برعکس، تو رو میذاره تو سیاهترین شرایطی که نمیشه تصورشم کرد، بعد همون جا که همهٔ عضلاتت منقبض شدن و از اوج سنگینیِ فضا هیچ احساسی نمیتونی بروز بدی، شروع میکنه ریز ریز قلقلکت میده. اول نمیفهمی داره چی کار میکنه. همون طوری مبهوت بهش نگاه میکنی. ولی گاهی هم ممکنه خندهت بگیره. اتفاقی که اون موقع میافته شاید از بیرون شبیه خنده باشه، ولی از تو یه چیز دیگهس. اسم این وضعیت چیه؟ اگه از قبل با کارهاش آشنایی ندارید، به نظرم خودتون رو در معرض این کتاب قرار ندید. یکی از فیلمهاش رو ببینید، اگه یه مرضی تو وجودتون بود و تونستید با فیلماش ارتباط بگیرید، بعد بیاید سراغ این کتاب. فیلم اجرای ایرانیش هست. اون رو نبینید. یه اجرای انگلیسی ازش هست که خیلی بهتره.
1403/3/17
سلام میشه نشانی از اجرای انگلیسیش بدین؟ یک اجرای دو ساعت و نیم در فیس بوک داره و یک اجرای دو ساعته در سایت تیچر کوچ که نتونستم ببینم هر دو یکین یا خیر.
1403/3/19