یادداشت محمدصادق نیلفروشان

                در جامعه سیاست زده ی ما که همه یک عینک تیره با فریم ضخیم سیاست بر چشم دارند و هر رویدادمذهبی، اجتماعی،فرهنگی ،ورزشی و غیر سیاسی را  از پشت شیشه های آن و بارنگ غیر واقعی و سیاسی می‌بینند ، آشنایی با شخصیت های تأثیرگذار در این حوزه ها ، شاید کمی چشم را نسبت به حقائق بازتر کند و قضاوت ها را صادقانه تر نماید .
 کتاب احیاگر حوزه ی خراسان پیرامون شخصیت مرحوم میرزا مهدی اصفهانی نوشته شده است . بعد ها مرحوم آقای  حکیمی ، به روش و منش و نگاه مرحوم اصفهانی در فقه  و حدیث و فلسفه و عرفان شیعه ، عنوان مکتب تفکیک را داد و کتابی هم در این باره نگاشت .از آنجا که مرحوم آقای حلبی که مؤسس انجمن حجتیه در قبل از انقلاب  و به مبارزه با بهاییت شهره بود،  از شاگردان آن عالم بزرگ هم  بود و نگارش بخشی از دروس مرحوم میرزا مهدی اصفهانی  حاصل تلاش ایشان است ، لذا همه این موارد باعث شد که رویکرد جامعه به مکتب تفکیک و دروس معارف مرحوم میرزا مهدی اصفهانی به نوعی سیاست زده و  تحت تأثیر انجمن حجتیه قرار بگیرد . بگذریم که شناخت عموم ما  از انجمن حجتیه  نیز ،شناخت کامل و دقیقی نیست  و این شناخت های ناقص در هم که ضرب میشود ، شناختی غلط اندر غلط از همه وابستگان به این جریانات در حوزه مذهب و سیاست حاصل کرده است . 
روح و شخصیت میرزا مهدی  هنوز در حوزه خراسان جاری است و تفاوت نگاه فقهای حوزه قم و خراسان در موارد متعددی قابل احصا و تحقیق است . 
خواندن این کتاب برای علاقمندان موضوعات مذهبی  و تاریخی لذت بخش است و روشنگر بسیاری شبهات در خصوص مکتب تفکیک ، تفاوت آن با اخباریگری ، نوع نگاه به بحث حدیث و نحوه ارتباط فلسفه و عرفان با مذهب و دین است  و دلیل انتساب عنوان مکتب تفکیک به این روش فکری را روشن میکند . همچنین آشنایی با شاگردان ایشان و شناخت خطوط فکری موجود در حوزه های علمیه از دیگر فواید مطالعه این کتاب است .  یا علی
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.