یادداشت ریحانه عارفنژاد
1402/12/17
تنها چیزهایی که پیش از خواندن "دختر ماه" از حضرت معصومه(س) میدانستم، خلاصه میشد به مطالبی که در صفحههای اول کتب زیارتی حرم ایشان نوشته شدهاند. هربار که به زیارت میرفتم، دربارهٔ اینکه او چطور زندگی کرده و چه روزهایی را پشت سر گذاشته فکر میکردم. خواندن دختر ماه، بهانهای شد که دختر ماه را بهتر بشناسم. این کتاب روایتی داستانی از زندگی حضرت معصومه سلامالله است که با ازدواج امام کاظم علیهالسلام شروع میشود و با محوریت حضرت معصومه(س) ادامه پیدا میکند. کتاب در کل شامل هفده بخش است که هرکدام گوشهای از زندگی دردانه امام را روایت میکنند. از زمانی که حضرت معصومه(س) به دنیا آمدند، تا وقتی که دور از پدر، توسط برادر تربیت یافتند و زمانی که عازم ایران شدند و به قم رسیدند. دختر ماه، در مجموعهٔ ریحانه یه چاپ رسیده است. انتشارات مدرسه در این مجموعه به زندگینامههایی از زنان نامدار اسلام پرداخته است. دخترماه، اولین کتابی بود که از خانم سارا عرفانی میخواندم و بعد از اتمامش، دوست داشتم سراغ آثار دیگر او هم بروم. نثری دلنشین داشت و روایتهایی کوتاه و متصل. بعد از اتمام کتاب، دوست داشتم همان لحظه به زیارت دختر ماه بروم. خوشحال و خوشبختم که در همسایگی او زندگی میکنم.