یادداشت ماهنامه‌ی شهر کتاب

                پس از سال‌ها که تاریخ تئاتر جهان اسکار براکت تنها منبع جامع ترجمه‌شده به فارسی در این حوزه بود، ترجمه و انتشار کتاب تاریخ‌های تئاتر اتفاقی مهم و مفید برای پژوهش‌های تاریخ‌نگارانه است. رویکرد تحلیلی به تاریخ و توجه به گرایش‌های نوین تئاتری، به‌ویژه از دهه‌ی 1950 به این سو، از ویژگی‌های مهم این کتاب است. 

به قلم امیرعلی حفیظی، ماه‌نامه‌ی شهر کتاب، شماره‌ی هفتم، سال 1394.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

با هر متر و معیاری به‌گمانم تاریخ‌های تئاتر بهترین کتاب این حوزه در سال 1394 است. کتابی دانش‌نامه‌ای و طبیعتاً مقدماتی، اما فرهمندانه و بسیار مفید. ترجمه‌ی عالی، کیفیت چاپ بسیار خوب و البته پشتیبانی سایت کتاب با انبوهی تصاویر ویدیویی و... خب یک کتاب که نمی‌تواند یک دانشگاه باشد، این این یکی کم ندارد حداقل از بعضی دانشگاه‌های ما. 

به قلم رفیق نصرتی، ماه‌نامه‌ی شهر کتاب، شماره‌ی هفتم، سال 1394.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
این کتاب از اجرا و تئاتر در دوره‌ی پیش از سال 1700 شروع می‌شود و تا تئاتردر جهان امروز پیش می‌آید. خود عنوان کتاب و نحوه‌ی تدوین آن حکایت از یک برنامه‌ی منسجم نظری-سیاسی دارد، برنامه‌ای که طبق آن نه فقط یک تاریخ رسمی و معتبر وجود ندارد، بلکه آن‌چه از آن به «تاریخ‌ها»ی تئاتر تعبیر شده اصلاً هنوز نوشته نشده است و این تاریخ‌ها می‌باید به‌تدریج با مشارکت و همکاری همه‌ی کسانی که در گوشه‌وکنار جهان، با هویت‌ها و علایق مختلف، سرگرم کار تئاتر هستند نوشته شود. 

ماه‌نامه‌ی شهر کتاب، شماره‌ی هشتم، سال 1395.
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.