بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادداشت Navid Kalahroudi

                ادبیات معاصر ایران و به خصوص داستان تا همیشه مدیون #هوشنگ_گلشیری خواهد بود. نویسنده ای متفاوت، صریح و در عین حال متواضع و مقید به کار جمعی و تشکیلاتی.
بدیهی است که مواجه شدن با سویه های مختلف شخصیت و عقاید چنین نویسنده بزرگی می‌تواند برای هر مخاطب علاقه مندی مفید باشد و از این نظر تمرکز بر بازگویی و روایت زندگی گلشیری آن هم در قالب تاریخ شفاهی شایان تحسین است.
کتاب حاصل مصاحبه هایی مفصل و گاه کوتاه با مجموعه افرادی است که هر کدام به دلیلی با گلشیری نزدیکی و الفتی داشته اند. از مصاحبه مفصل و تاثر برانگیز با فرزانه طاهری همسر وی و مصاحبه با مادر گلشیری گرفته تا دوستان و همکارانش. 
امتیاز کتاب در روایتهای دقیق و زنده ای است که از زندگی گلشیری دارد و همینطور سوالات دقیق مصاحبه گر که کنترل بحث را در اختیار داشته و اجازه نداده مباحث شکلی پراکنده بگیرند. 
مهم ترین نکته برای من  در این کتاب جدیت او در برگزاری جلسات نقد داستان و شعر و آشنا کردن بخش بزرگی از جوانان با نظریه های ادبی جدید بوده است‌. اینکه او همیشه در مواجهه با دیگران میگفته اثر جدید چه دارید، از خواندن کارهای خوب ذوق می‌کرده، مدام در پی راه انداختن مجله و کتاب و تشکیلات بوده و با تواضع و فروتنیِ توام با سختگیری به بررسی کارهای جوانان می‌پرداخته و طبیعتا خروجی چنین نوع نگاهی به مرور زمان تربیت نسلی از نویسندگانی بود که از دل حلقه گلشیری بیرون آمده بودند و امروز داستان نویسان مشهور کشورمان هستند. 

خواندن کتاب را به کسانی که می‌خواهند با تحولات ادبی سالهای چهل تا هفتاد آشنا شوند و همچنین تاثیر وقایع سیاسی قبل انقلاب  و بعدش همچون قتل های زنجیره ای را بر فضای ادبیات داستانی ایران بررسی کنند توصیه میکنم.
#هوشنگ_گلشیری
        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.