بریدهای از کتاب ادیپ (مهم ترین مفهوم روانکاوی) اثر خوان داوید نازیو
1402/11/11
لکان: ... ما از آن قماش افرادی نیستیم که به قول معروف برای سست شدن پیوند خانواده مویه کنیم اما شمار قابل توجهی از تاثیرات روانشناختی نشان از انحطاط اجتماعی بر انگارهی پدرانه دارند. این انحطاط، بحرانی روانشناختی به وجود میآورد. شاید بتوان گفت که پیدایش خود روانکاوی نیز به سبب وجود این بحران بوده باشد. بخت بلند یک نابغه نیز نمیتواند به تنهایی توضیح دهد که چه اتفاقی در وین افتاد یعنی فرزندی از تبار پدرسالاری یهود، عقدهی ادیپ را متصور شد.به هر تقدیر گونههای غالب روانرنجوریها در انتهای قرن ۱۹ بود که نشان داد آنها عمیقا وابسته به شرایط خانوادهاند.
1402/11/12
ما حتا اگر قائل به دیوانگی فروید هم باشیم، برای داشتن حرف جدیدی در روانکاوی باید بتوانیم نظرات او را نقد کنیم. با پاک کردن صورت مسئله، فقط مسئله جدیدی به وجود میاد.
علی قاسمی 🇵🇸
1402/11/12