بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

روایتی از زندگی و زمانه ی آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی 1360 - 1307

روایتی از زندگی و زمانه ی آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی 1360 - 1307

روایتی از زندگی و زمانه ی آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی 1360 - 1307

4.4
4 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

8

خواهم خواند

16

بسیاری از آنچه در این کتاب می خوانید و می بینید برای اولین بار منتشر می شود؛ از اسناد و تصاویر بسیاری از زندگی و زمانه ی دکتر بهشتی گرفته تا بخش مهمی از مذاکرات شورای انقلاب در سال های حساس پس از پیروزی انقلاب.نکته ی دیگری که شما را شگفت زده خواهد کرد پنهان ماندن دیدگاه ها و فعالیت های تاثیر گذار آیت الله بهشتی است که پس از 4 دهه از پیروزی انقلاب اسلامی عجیب می نماید.این کتاب روایتی از زندگی و زمانه ی آیت الله دکتر بهشتی است؛ از تولد او در دوم آبان 1307 تا شهادتش در هفتم تیر 1360. زندگی او پیش از پیروزی انقلاب فرازهای بسیار جذابی دارد که در اصفهان، قم، تهران و اروپا گذشته و پس از پیروزی انقلاب در شورای انقلاب، مجلس خبرگان قانون اساسی، حزب جمهوری، قوه ی قضاییه و همچنین بحث ها و مناظرات سیاسی نقش اصلی را به عهده داشته است. دوره ی پس از انقلاب نیز بسیار پرفراز و فرود و جذاب است و اوج تنش های سیاسی در این دوره تصویر شده و روایت دکتر بهشتی، موافقان و مخالفان او را می توانید در فصل های پس از پیروزی انقلاب ببینید.

لیست‌های مرتبط به روایتی از زندگی و زمانه ی آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی 1360 - 1307

یادداشت‌های مرتبط به روایتی از زندگی و زمانه ی آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی 1360 - 1307

من خواندن
            من خواندن کتابهایی که حول و حوش زندگی آدمهاست دوست دارم و این جمله را اول یادداشت هایم بر این کتابها نوشته و خواهم نوشت .به نظرم  برای شناخت آدمها باید از وجوه مختلف به ایشان نزدیک شد و از انحصار روایت های رسمی و مستند ها عموماً باید پرهیخت (پرهیز کرد)! لذا شناخت شخصیت آنها در لابه لای حوادث تاریخی، مستند به تصاویر و آدم ها و اتفاقات و دست نوشته ها و بیانیه ها و روزنامه ها ، تصویر واقعی تری فارغ از تصاویر سیاه و سفید رسمی همیشگی از آنها در ذهن شکل میدهد که به واقعیت ایشان نزدیک تر است  و شخصیت هارا داشتنی تر و نزدیک تر به ذهن در ذهن خواهد ساخت . کتاب زندگی و زمانه آیةالله بهشتی به همت تجربه های پیشین آقای شیرعلی نیا ، از جهات پیش گفته برای من بسیار جذاب و مفید و واقعی بود . از لا به لای صفحات کتاب شناخت ابعاد تازه تری از شخصیت های پیچیده هم دوره با مرحوم بهشتی مثل آقای بنی صدر و شهید مطهری و  مرحوم بازرگان و مرحوم امام  هم دست یافتنی است و از این جهت دردوره مطالعه کتاب ، لحظات خوبی منتظر ماست . صفحه آرایی و ترکیب تصاویر  با متن در کنار چاپ با کیفیت و کاغذ درجه یک ظاهر کتاب را هم به کتابی نفیس تبدیل کرده است . دست همه دست اندرکاران  بی درد باد . این تصویر مشهور از شهید بهشتی از جمله تصاویری از ایشان در کتاب بود که  پسندیدم . 
          
            بهشتی در ایران سرنوشتی مشابه شریعتی و یا حتی امام موسای صدر دارد. موافقان سفت و سختی که از قضا در این روزهای عالم سیاست و حکومت زیر علم لیبرالیسم سینه می‌زنند و با حفظ موضع نسبت به اپوزیسیونِ آنتی جمهوری اسلامی، در درون سیستم اما سازمخالفت می‌زنند و ترجیح می‌دهند به اعتدال‌گرا شناخته شوند. اعتدال‌گرایانی که البته صدای لرزانی دارند و ترسی همگانی و عموما هم از موضوع ضعف با اردوگاه فرنگی‌جماعت برخورد می‌کنند. اینها مدعی اصلی این روزهای بهشتی‌اند. انقلابی‌ها و اخوندها وروحانیون هم شاید از ترس اینکه پرِ روشنفکری بهشتی به پر حوزه و روحانیت نخورد و خدشه‌ای بهشان نزند، تعصبی به این هم‌لباس‌شان نشان نمی‌دهند و ترجیح می‌دهند مدعیان بهشتی همین جماعت مسلمانِ شبه‌لیبرال لرزان باشند. توی تاریخ اما ریز که بشوی، بهشتی را در نقد روحانیت و سنت چیزی شبیه مطهری و شریعتی می‌بینی.. هر قدر تیغ سلبی شریعتی و مطهری علیه روحانیت سنتی تیز است اما آن طرف بهشتی از موضع ایجاب، خیلی از رفتارها و سیره روحانیت سنتی را زیر سوال می‌برد. رفتار ومنش و مشی بهشتی که البته بی‌شباهت به رفتار و منش و مشیِ خامنه‌ای آن روزها هم نیست در رنگ و لعاب به آدم‌هایی با هویت اصالتا فرهنگی نزدیک‌تر است تا آدم‌هایی با هویت اصالتا سیاسی. چیزی که در روحانیت آن سالها غریب می‌نمود و شاید رمز غربت این نسل از روحانیون در آن سالها هم همین باشد. رفقای معتدل و شبه‌لیبرال ما که در این سال‌ها عموما ناظر به همین وجه از شخصیت بهشتی سخن می‌گویند و مدعی آنند. آن طرف اما بهشتی از نظر اصول یک انقلابی محکم و رسوخ‌ناپذیر است. توی تاریخ ریز که بشوی این اصول‌گرایی فرهنگی را در برخوردهای محکم او با جبهه ملی و نهضت آزادی و سایر شبه‌لیبرال‌های مسلمانِ آن سالها می‌بینی چه اینکه در برخورد با مخالفت لایحه قصاص موضع او تفاوتی با موضع تند امام ندارد. تفاوت در بیان و زبان است صرفا. الغرض که کاش می‌شد  این سینه زدن لیبرالها زیر علم بهشتی را بهتر و دقیق‌تر و مشخص‌تر کشید زیر سوال.