بانوی سربدار

بانوی سربدار

بانوی سربدار

4.2
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

2

ناشر
پر
شابک
9789648007824
تعداد صفحات
480
تاریخ انتشار
1395/6/10

توضیحات

        کتاب حاضر، رمانی شیرین و دل چسب است که از جریان تاریخی سربداران مایه‏ گرفته و با طبع توانا و ذهن سازنده ی مؤلف پرورده شده و داستانی پرجاذبه و خواندنی فراهم آورده است. در این کتاب برخلاف آنچه از سربداران به ذهن می آید، با استناد به مدارک تاریخی، به گونه ای یک زن را مؤسس این سلسله ی غیور می داند. زنی غیرتمند با نام «آزاده» که حاضر بود به دار آویخته شود اما تسلیم مغول ها نشود. در این داستان در زمانی که مغول ها بر ایران مسلط بودند، سلطان ابوسعید از اولاد هلاکو در سلطانیه پایتخت خود فرمانروایی می کرد. او مأموران خود را که «ایلچی» نام داشتند برای مأموریت های مهم اعزام می کرد. ایلچی ها به هر شهر و دیاری که می رسیدند، اهالی محل مجبور بودند پذیرایی  شایانی از آن ها بکنند و هرچه را خواستند فراهم کنند. یکی از این ایلچی ها به قریه «باشتین» (از دهات سبزوار) که مردم آن از شیعه متعصب بودند رسیدند و بعد از این که بهترین عمارت را برای اقامت ایلچی انتخاب کردند، برای خوش گذرانی زنانی طلب کردند. «آزاده» دختر زیباروی برای این امر در نظر گرفته شد؛ اما «آزاده» که زنی غیرتمند بود حاضر بود به دار آویخته شود اما تسلیم مغول ها نشود.
      

لیست‌های مرتبط به بانوی سربدار

یادداشت‌ها

          بانوی سربدار یک رُمان تاریخی دلچسب و شیرین به قلم آقای حمزه سردادور است.
 مرحوم استاد حمزه سردادور از پاورقی نویسان حرفه ای مطبوعات در زمان حیاتشان بوده اند زمانی که پاورقی و داستان های دنباله دار تو مجلات و روزنامه ها حسابی مد بوده و یکی از عوامل جذب خوانندگان و آن دوره اثری از رسانه های مختلف صوتی و تصویری و اینترنت که ما الان داریم اصلا و ابدا نبوده و مردم خوابش را هم نمی دیدند.

بگذریم ...

این یعنی اینکه این کتاب ابتدائا بصورت پاورقی در مجله پر مخاطب اطلاعات هفتگی چاپ می شده است و سپس بصورت کتاب در آمده است و نکته دیگر اینکه زبان داستانی ساده و شیرینی دارد و بسیارخوش خوان است.

استاد توی این کتاب داستان قیام سربداران  را در غالب یک رمان برای خوانندگان روایت کرده است که اگرچه بیشتر به حواشی داستانی پرداخته است ولی به نظرم آنرا خواندنی تر نموده و از حالت بیان خشک یک اتفاق تاریخی درآورده و حاوی نکات جالب و آموزنده خوبی هست.

من خودم اطلاعاتم در مورد نهضت سربداران در حد سریال پخش شده سربداران از تلویزیون بود و از آغاز و پایانشان در آن دوره مهم تاریخی یورش مغول چیزی نمی دانستم و بی گمان تاریخ سراسر درس و عبرت است.

جای این نوع داستان ها و روایات واقعا الان خالی است.
        

33