بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

ذهن حواس جمع (شیوه های رفع حواس پرتی و مدیریت زمان)

ذهن حواس جمع (شیوه های رفع حواس پرتی و مدیریت زمان)

ذهن حواس جمع (شیوه های رفع حواس پرتی و مدیریت زمان)

جولی لی و 3 نفر دیگر
3.8
9 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

8

خوانده‌ام

18

خواهم خواند

18

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

چه اتفاقی می افتاد اگر هر شخصی قادر بود آنچه را که دقیقا نیت کرده انجام دهد؟ اگر متمرکز بمانید قادر به دستیابی به چه چیزهایی هستید؟ چه می شود اگر قدرت این را به دست آورده که یک "ذهن حواس جمع" داشته باشید؟یکی از پرفروش ترین نویسندگان بین المللی، سخنران سابق استنفورد و متخصص طراحی رفتاری، "نیر ایال" که پیش از این کتاب های موفق دیگری نیز در این زمینه به چاپ رسانده، در کتاب "ذهن حواس جمع"، "چگونه افسار زندگی تان را به دست بگیرید"، روانشناسی پنهانی را که ما را به سمت حواس پرتی سوق می دهد آشکار می سازد. او توضیح می دهد که چرا حل این مساله که وسایل الکترونیکیمان را کنار بگذاریم تا این اندازه دشوار است و دلیل آن این است که پرهیز کامل از آن عملی نبوده و اغلب سبب می شود که بیشتر به سمت آن کشیده شویم."نیر ایال" رمز و راز انجام دادن آنچه واقعا نیت کرده ایم را در چهار گام تحقیق و آزمایش شده به ما می آموزد. "ذهن حواس جمع" کلیدی برای استفاده ی هرچه بهتر از تکنولوژی بدون اسیر و گرفتار شدن در دام آن است. در این کتاب "نیر ایال" معتقد است:چرا حواس پرتی هنگام کار یکی از علائم محیط کار غیرکاربردی است، چه چیزی پشت رفتارهای انسانی وجود دارد و چرا مدیریت زمان، مدیریت زحمت است. چرا روابط شما با حواس پرتی شما رابطه ی مستقیم دارد و اینکه چطور کودکانی با "ذهن حواس جمع" در دنیایی پر از حواس پرتی پرورش دهیم. "ذهن حواس جمع" کتابی قدرت بخش و خوش بینانه است که روش های جدید و عملی برای کنترل توجه و زمان ارائه می کند و به خواننده کمک می کند زندگی اش را آنگونه که می خواهد سپری کند.

یادداشت‌های مرتبط به ذهن حواس جمع (شیوه های رفع حواس پرتی و مدیریت زمان)

            در روزهایی که بزرگترین چالشم عدم تمرکز و حواس جمعی بود سراغ کتاب ذهن حواس‌جمع رفتم به امید این که مثل گذشته حواس جمع بشم. 
انتظارم از کتاب این بود که از ابتدا با یک سری تکنیک و راه کار برای مقابله با حواس پرتی روبرو بشم اما این کتاب از جای دیگری شروع کرد: چرا به سوی عوامل حواس پرتی می‌رویم؟! در واقع به صورت کاملا علمی اول، دلایل واقعی (و نه ظاهری) حواس پرتی را بررسی کرد. اگر تمام روز را صرف بازی با تلفن همراهم می‌کنم به جای این که صرف کاری که مهلت انجام آن به زودی به پایان می‌رسد، مقصر بازی روی گوشی نیست. در واقع عاملی در درونم باعث میل به فرار من به سوی عامل حواس پرتی شده. نیر ایال در بخش نخست کتاب به چگونگی مهار محرک‌های درونی حواس‌پرتی می‌پردازد. 
اما مثل هر کار دیگری لازم است برای حواس‌جمعی‌ها هم زمان گذاشت. نویسنده در بخش دوم کتاب، در مورد چگونه زمان گذاشتن برای حواس‌جمعی‌ها صحبت می‌کند.
همچنان که کتاب را مطالعه می‌کردم با خودم گفتم:« اما فقط عوامل درونی که حواس منو پرت نمی‌کنن، این همه آلودگی محیطی، در محیط کار و حتی خونه هست که حواس آدم رو پرت می‌کنه، یا حتی وقتی دارم روی گوشی ایبوک می‌خونم یا کتاب صوتی گوش می‌دم پیام و نوتیف می‌آد و حواسم رو پرت می‌کنه. این ها چی؟». ایال با این عوامل خارج از کنترل ما هم به شکل منطقی برخورد کرده و راهکارهای عملیاتی ارائه کرده، هرچند احتمال دارد به خاطر گذر زمان، بعضی ابزارهای نرم افزاری اشاره شده دیگر در دسترس نباشند اما برای افراد مبتلابه قطعا راهکارهای جایگزین هست. البته که جز یکی دو مورد چندان مشکلات جدی با حواس پرتی‌های دیجیتال که قسمت قابل توجهی از بخش سوم کتاب را به خود اختصاص داده بود نداشتم اما موارد مربوط بخش چهار و پنج که چگونگی کنترل حواس پرتی‌های محیط خانه و محل کار است، راهکاری جالبی بود که شاید برای من هم کاربردی باشد. هر چند به توافق افراد هم بستگی دارد.
در نهایت نیرایال به عنوان یک پدر و همسر و دوست دغدغه‌ی حواس پرتی‌هایی که فرزندش دارد یا حواس پرتی‌هایی که روابطش با همسر و دوستانش را خراب می‌کند را دارد و بخش شش کناب را به طور کامل اختصاص به این که چطور فرزند حواس جمعی پرورش دهیم داده و در بخش هفتم به اهمیت حواس جمعی و چگونه حواس جمع بودن در ارتباط با سایر افراد مهم زندگی پرداخته است.
هرچند شخصا از بخش اول و دوم کتاب بیشترین بهره را بردم ولی سایر بخش‌های کتاب که بسیار کاربردی و عملیاتی هست نیز خالی از فایده نبود، شاید بعضی موارد برای من، یا شرایط زمانی فعلی دنیا ( به خاطر تغییر نرم افزارها و ابزارها) چندان کاربردی نباشد اما باعث باز شدن فکر و پیدا کردن راه‌های مناسب با شرایط فردی می‌شود.
ترجمه‌ی کتاب که توسط فاطمه علی‌پور تنگسیری انجام شده هم روان و خوش خوان است و ابهامی در درک مفاهیم نمی‌گذارد.
این کتاب کاربردی که توسط نشر آموخته چاپ شده، از لحاظ صفحه‌آرایی و چاپ و ویرایش، مثل سایر کتاب‌هایی که از این انتشارات خواندم خوب بود.