بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

دشمن شدید: جریان شناسی انحراف در تاریخ با محوریت یهود

دشمن شدید: جریان شناسی انحراف در تاریخ با محوریت یهود

دشمن شدید: جریان شناسی انحراف در تاریخ با محوریت یهود

4.4
11 نفر |
7 یادداشت
جلد 1

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

4

خوانده‌ام

29

خواهم خواند

21

اثر حاضر، دومین دفتر از مجموعه کتاب «دشمن شدید» است که با رویکرد تاریخ بصیرت افزا و رصد جریان حق و باطل تدوین شده است. با شناسایی و شناساندن این جریان، ریشه جریانات جاری در سطح بین الملل، منطقه و کشور روشن می شود.

لیست‌های مرتبط به دشمن شدید: جریان شناسی انحراف در تاریخ با محوریت یهود

یادداشت‌های مرتبط به دشمن شدید: جریان شناسی انحراف در تاریخ با محوریت یهود

            الجزیره نوشته
قوات الاحتلال اغتصبت نساء و قتلهن 
الجزیره کوتاه نوشته. توضیح نداده. خبر توضیح‌بردار نیست. خبر سهمگین است. نباید دنبال ترجمه‌اش باشی. باید همان قتلهن را که فهمیدی، ناراحت شوی که زنان به قتل‌رسیده‌اند و بگذری. نباید روی خبر توقف کنی. الجزیره رسانه حرفه‌ای است. می‌داند برای شرقی‌مردمان غیرت‌مند حزین خبر می‌نویسد. می‌داند نباید توضیح بدهد. می‌داند همین نیم‌خط را که بنویسی، دنیا بر سر شرقی‌ها آوار می‌شود. حالا آوار شده. زبان‌مان خشک شده؛ نه از عطش رمضان که از شدت واقعه. احساس تحقیر شدگی‌ می‌کنیم. ما خجالت می‌کشیم با هم در مورد خبر صحبت کنیم. شرم می‌کنیم خبر را به اهل خانه بگوییم. ما نمی‌توانیم توی روی همدیگر نگاه کنیم. مردها از هم خجالت می‌کشند. زن‌ها حیا می‌کنند. یک نیم‌خط ما را به هم ریخته. ما از خبرهای نیم‌خطی غیرقابل توضیح شرقی خاطره خوبی نداریم. ما برای نیم‌خط « دخلت زینب علی ابن‌زیاد» قرن‌ها ضجه زده‌ایم. ما برای نیم‌خط «ضرب علی بطن فاطمه حتی القت محسن من بطنه» هزار سال خودمان را کتک‌زده ایم. اصلا ما خبر نیم‌خطی که می‌بینیم، قبل از این‌که بخوانیم‌اش، تن‌مان می‌لرزد. مو به تنمان سیخ می‌شود. ما را به حال خودمان رها کنید حرام‌زاده‌ها. ما از اینجا دست‌مان به شما نمی‌رسد. امروز وگرنه لباس جهاد بر تن، به یاد خیبر و بنی‌قریظه، مقابل بیمارستان شفا، باز از سرهایتان کوهی می‌ساختیم. ما از اینجا فقط خشمگین‌ایم. تورم رگ غیرتمان راه نفس‌ را بسته. جبر جغرافیا، این روزها صبرمان را سرآورده. ما حالا فقط منتظر آخرین خبر نیم‌خطی تاریخ از کنار کعبه‌ایم. که «الا یا اهل العالم انا الامام المنتظر»

«مهدی مولایی»
          
عین راء

1402/03/01

            این کتاب پیرامون گلوگاه های مهم تاریخی از منظر قرآن دست گذاشته و آن ها را بررسی کرده است؛ یعنی زندگی برخی از انبیاء (ع).
مقدمه ی خوبی بر کتاب نوشته شده است. یعنی اصولی از تاریخ فهمی و تاریخ پژوهی را مطرح می کند که قابل تأمل است. 
از نقلِ صرف دست کشیده و وارد تحلیل شده و نظرات تاریخی، هر چند مشهور را رد و نظریات دیگری را مطرح می کند. از این منظر، فوق العاده است. ضمن آن که حجم منابعی که استفاده کرده، واقعا زیاد است! یعنی به لحاظ علمی بنظرم کتاب قابل اعتنایی است.
یهود، در چشم شیخ مهدی طائب خیلی پررنگ است و با این مبنا مسائلی را مطرح می کند. حالا شاید بعضی هایش به دل انسان ننشیند، ولی ذهن انسان را تیز می کند از این جهت و این خوب است. 
مهم ترین نکته ای که کتاب را حائز اهمیت کرده است، سیر خوب داستانی و روایی آن است. من خیلی وقت است کتاب تاریخی نخوانده ام و شاید به این خاطر از این کتاب خیلی خوشم آمد. ولی بنظرم برای نوجوانان (البته به جز مقدمه!) کتاب فوق العاده ای است. سیر منظمی دارد. بزرگتر ها هم که جای خود و برای آن ها هم خوب است، اما شاید بتواند خط سیر خوبی را در ذهن ثبت کند. 
حتما ارزش خواندن دارد. حتی اگر تاریخ انبیاء (ع) را حفظ هستید!