معرفی کتاب آواز زمین: هشت جستار در تاریخ موسیقی اثر بابک احمدی

آواز زمین: هشت جستار در تاریخ موسیقی

آواز زمین: هشت جستار در تاریخ موسیقی

3.5

1398/8/22

:در این کتاب هشت جستار در تاریخ موسیقی آمده که از میان آن ها شش جستار هر کدام درباره یک شاهکار تاریخ موسیقی است. دو جستار هم درباره رشته ای از آثار موسیقی اند که با هم نزدیک اند ، یکی آثار باخ برای تک نوازی سازهای ویولون و ویولونسل و دیگری واپسین کوارتت های زهی بتهوون.این آثار برخی از عزیزترین آثار موسیقایی هستند که به زندگی نویسنده معنا داده اند و لذت بخش ترین لحظه های عمرش را ساخته اند . در کتاب اوکوشده تا با این پرسش ها پاسخ دهد : چرا این اثار ساخته شده اند ؟ بر زمینه کدام سنت موسیقایی ، هنری و فلیفی ساخته شده اند ؟نسبت شان با زندگی و دیگر آثار آهنگ سازانی که چنی شاهکارهایی آفریدند چه بود؟ نوآوری های شان کدام است؟و چه تاثیری بر آهنگ سازان بعدی داشتند؟

این کتاب رو وقتی پیدا کردم که تقریباً از همه عالم و آدم درباره‌ی کتاب‌های ترجمه‌شده به فارسی درباره‌ی تجربه‌های مربوط به موسیقی پرسیدم. کتاب‌ درباره‌ی تجربه‌های زیبایی‌شناسانه مربوط به هنرهای تجسمی خیلی خیلی زیاده ولی درباره‌ی موسیقی تقریباً همچین کتابی به فارسی ترجمه نشده. (اگه می‌شناسید خواهش می‌کنم به‌م معرفی کنید.)
این کتاب ۸ جستاره درباره‌ی ۶ موسیقیدان؛ باخ، بتهوون، واگنر، برامس، مالر (عزیزدلم) و آلبان برگ. در کل این‌طور پیش می‌ره که درباره‌ی هنرمند، زندگی‌اش و پیش‌زمینه‌های تاریخی و اجتماعی دورانش توضیح می‌ده. عموماً درباره‌ی یه اثر خاص و چگونگی خلق شدنش و چیزهایی که منبع الهام هنرمند بودن و روش تأثیر گذاشتن‌شون روش می‌گه، این منبع‌ها از آدم‌های مؤثر توی زندگی هنرمند گرفته تا فیلسوفایی که روش اثر گذاشتنه.
در کل به جز دو فصل اول من حس خوبی به این کتاب داشتم و شاید اگه یه کم با نظم و ترتیب بهتری پیش رفته بود می‌شد جز یکی از کتاب‌های موردعلاقه‌م.
ولی قطعاً باید بگردیم کتابای خوبی که درباره‌ی تجربه‌های شنیداری موسیقی‌اند رو پیدا کنیم و ترجمه کنیم.