نگاهی به نظریه ی انتظار در اندیشه ی آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)

نگاهی به نظریه ی انتظار در اندیشه ی آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)

نگاهی به نظریه ی انتظار در اندیشه ی آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)

3.5
1 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

2

شابک
9786229639504
تعداد صفحات
166
تاریخ انتشار
1399/4/21

توضیحات

        رسیدن به اوج اعتلا انسانی با ساخت تمدن اسلامی، مرهون فلسفه سیاسی- اجتماعی انتظار فرج است که کارکردی شناختی در اصلاح معرفت دینی و کارکردی انگیزشی در امید بخشی و نیروبخشی برای اقدام متناسب و رهایی از پوچی انسانیت و همچنین کارکردی کنشی در ساخت سرنوشت بشر و ایستادگی و مبارزه در برابر ظلم و استکبار دارد. با توجه به ضرورت و اهمیت این موضوع و نقش آفرینی آن، کتاب حاضر با صورت بندی به یک بخش تهمیدی و فصل های هشتگانه به تبیین انتظار فرج در اندیشه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظلّه العالی) پرداخته است.
      

لیست‌های مرتبط به نگاهی به نظریه ی انتظار در اندیشه ی آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی)

فریادرسآثار اعتقاد به امام زمان (ع)شجره طوبی

ذخیره خدا

17 کتاب

اعتقاد به منجی یکی از فطری‌ترین مفاهیم دینی است که در همه ادیان ابراهیمی و حتی غیرابراهیمی جایگاه ویژه دارد، هرقدر هم که زمان به پیش می‌رود اقبال و احساس نیاز و تشنگی نسبت به آن افزایش می‌یابد. همچنان در هر امری که تقاضای زیاد شود عرضه محصولات کم‌کیفیت یا بدلی نیز فزونی می‌گیرد، در مباحث مهدویت نیز چنین است و ضرورت رجوع به آثاری پیراسته و متقن (در عین داشتن جذابیت) بیشتر حس می‌شود. برای تهیه این بسته مطالعاتی ابتدا مفاهیم مهدویت ذیل ۴ دسته کلی مبانی اعتقادی مهدویت وظایف منتظران علائم ظهور و شرایط و فتنه‌های آخرالزمان انحرافات مهدویت قرار گرفت و مرتبط با این مفاهیم برترین آثاری که به تازگی منتشر شده‌اند احصا شد و از سطح مقدماتی تا پیشرفته دسته‌بندی شدند و بهترین آن ها گزینش و معرفی شده است. مجددا تاکید می‌شود که در این بسته، ترتیب خوانش کتاب‌ها مهم است و اگر مخاطب به ترتیب این سیر را برای مطالعه در بحث مهدویت طی نماید. ان‌شاءالله و به حول و قوه الهی می‌تواند نگاه و دیدی جامع همراه شور و شعور به مباحث مهدویت پیدا نماید.

1

طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن: سلسله جلسات استاد سیدعلی حسینی خامنه ای، مشهد مقدس، مسجد امام حسن مجتبی رمضان المبارک 1353 شمسیهمرزمان حسین(ع)انسان 250 ساله- حلقه دوم

اندیشه ناب اسلامی(لیست سوم_آثار آیت الله خامنه‌ای)

23 کتاب

در پایان می‌رسیم به لیست آثار مقام معظم رهبری که میتوان گفت آسانترین و روانترین لیست از مجموعه ای که تا به اکنون فراهم شد می‌باشد. جالب است بدانید آیت الله خامنه ای یکی از بهترین کتابخوانهای کشوری بوده و یکی از تندخوانهایی هستند که آثار بسیاری در موضوعات مختلف ادبی، تاریخی، سیاسی و... ایران و جهان را مورد مطالعه قرار داده‌اند. همچنین جزء مجتهدین بسیار قوی در استنباط احکام دینی و دارای فهم عمیقی از گزاره‌های دینی می‌باشند و این سخن به دلیل ارادت شخصی نیست بلکه بزرگانی چون علامه جوادی، آیت الله فاضل، آیت الله مومن و دیگران نیز همین مطلب را می‌گویند. ایشان مخصوصا در ادبیات عرب و علم رجال تبحر خاصی دارند. لازم به ذکر است که ایشان با وجود تمامی این وجنات، خود را شاگرد استاد مطهری می‌دانند و به خوانندگان آثار خود توصیه می‌کنند که به آثارشان اکتفا نکرده و حتما آثار شهید مطهری را هم مطالعه نمایند.

43

یادداشت‌ها

        کتاب جامعی بود ولی بیشتر مباحثش رو توی دینی دبیرستان خونده بودیم. اینجا مهم ترین قسمت هاش رو میگم:
انتظار فرج عامل امیدزایی و تحرک آفرینی ست نه انفعال و رها کردن کار.
اولین درس عملی مهدویت نابود کردن بنای ظلم است.
انتظار فرج به معنای نفی عقلانیت نیست، پس طبعا انتظار فرج در تقابل (توقف و تحجر و آنارشیستی و هنجار شکنی و نفی قانون) است.
لوازم انتظار واقف نبودن به وضع موجود و تکلیف گرایی ست.
وظیفه جامعه مسلمان: برقراری عدالت، ایجاد حکومت اسلامی، آماده شدن (روحی، جسمی، معنوی، اجتماعی و...)
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1

          این کتاب حاصل دسته‌بندی و تبویب سخنان رهبر حکیم و فرزانۀ انقلاب در موضوع انتظار فرج است (در قالب یک درآمد و هشت فصل). با توجّه به شخصیت معنوی، علمی و جایگاه خاص رهبر معظّم انقلاب حفظه‌الله مباحث کتاب هم اتقان علمی دارد، هم برای عوام و خواص قابل‌فهم و قابل‌استفاده و نیز دارای نگاهی بدیع، جامع و چندجانبه به مقولۀ انتظار فرج است. بررسی نظریۀ انتظار فرج و ارتباط آن با فلسفۀ سیاسی شیعۀ امامیه و حکومت اسلامی، تبیین عدالت به‌عنوان شاخص اصلی مفهوم فرج در بحث انتظار فرج، شرایط تحقق فرج نهایی، وظایف منتظران فرج، برخی از مهم‌ترین مباحث این اثر را شامل می‌شوند. در بخش درآمد نیز که چکیدۀ مطالب و طرح کلی کتاب در آن ذکر شده، از آراء امام خمینی قدس‌سره در بحث انتظار فرج استفاده شده است. سه فصل پایانی این کتاب، یعنی فصول آسیب‌شناسی انتظار فرج و جامعۀ منتظر؛ حکومت اسلامی و انتظار فرج؛ و دشمن و انتظار فرج فصول بودند که این کتاب را از همۀ آثار مشابه متمایز می‌کرد و باعث شد تا این اثر در این بستۀ مطالعاتی قرار گیرد، چراکه مطالبش کم‌نظیر، بسیار مهم، تنبه‌‌آور و پاسخ‌گو به بسیاری از شبهات است و آگاهی از آن برای هر منتظری ضروری می‌نماید!
        

1