معرفی کتاب روانشناسی اجتماعی اثر الیوت آرونسون مترجم افسانه شیخ الاسلام زاده

روانشناسی اجتماعی

روانشناسی اجتماعی

الیوت آرونسون و 2 نفر دیگر
3.2
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

1

شابک
9648875014
تعداد صفحات
364
تاریخ انتشار
1385/11/8

توضیحات

        کتاب حاضر، حاوی مطالب جامعی است در باب مسائل روان شناسی اجتماعی و روابط متقابل جامعه و فرد که بر اساس روش های پژوهشی تدوین گردیده است. بر این اساس نخست تعریفی از روان شناسی اجتماعی به دست داده شده است که طی آن روان شناسی اجتماعی عبارت  است از مطالعه ی انواع تفکر، احساسات و رفتارهای بشر که به وسیله ی حضور واقعی و یا خیالی دیگر افراد شکل می گیرد. در فصل دوم روش های تحقیق مورد استفاده ی روان شناسان اجتماعی توصیف و تبیین گردیده است. در فصول سوم و چهارم به رابطه ی فکری و ادراکی فرد پرداخته شده است که نشان می دهد چگونه ما درباره ی اجتماع خود و انسان های مرتبط با ما به تفکر و ادراک می پردازیم. در فصل پنجم به نحوه ی شناخت خویش در بستر جامعه اشاره شده است و این که در این ارتباط چگونه می توان به خودشناسی رسید. "توجیه خویشتن و لزوم حفظ اعتماد به نفس"، "نگرش و تغییر نگرش: تفکرات و احساسات اثرگذار"، "هم نوایی یا انطباق"، "فرآیندهای گروه: نفوذ در گروه های اجتماعی"، "جذابیت میان فردی: از تاثیر اولیه تا روابط نزدیک"، "رفتارهای حمایتگر اجتماعی: چرا مردم کمک می کنند..."، "خشونت: چرا به دیگران صدمه می زنیم" و "تعصب: علل و راه کارها" دیگر مباحث کتاب هستند؛ ضمن آن که در پایان کاربرد روان شناسی در مبحث سلامت و جامعه  نیز مطرح گردیده است. گفتنی است، کتاب برای مطالعه ی دانشجویان دوره ی کارشناسی وکارشناسی ارشد دانشگاه می تواند مفید باشد.
      

یادداشت‌ها

          واقعیتش نمیخواستم برای این کتاب نظری بنویسم چون برای واحد دانشگاهم تهیه‌اش کرده بودم و دید منفیم به استاد و نحوه تدریسش ناخوداگاه روی نظرم درخصوص کتاب هم تاثیر گذاشته، جدای از اینها اگر به موضوعات روانشناسی اجتماعی، اثر پنهانی بعضی رفتارها تو جامعه، علت بعضی رفتارهای مشابه تو گروه‌های خاص علاقه دارید این کتاب گزینه خوبی برای مطالعه میتونه باشه!
امتیاز مثبت و منفی (همزمان): وجود مثال زیاد؛ برای منی که برای واحد دانشگاهیم این کتابو خوندم مثال زیاد خسته کننده بود و اصل مطلب هی از دستم در میرفت ولی برای کسی که بابت مطالعه آزاد میخونتش به فهم بیشتر کمک میکنه.
امتیاز منفی: صفحاات بسیاااار بسیااااار زیاد!
در نهایت یه برداشت از فصل ۵ کتاب که درمورد توجیه خود و اثر عزت نفس روی مقوله توجیه صحبت میکنه و میگه عزت نفس بالا میتونه به ما کمک کنه که یه سری کارهای زشت و غیراخلاقی رو به دلیل ناهماهنگی که توی خودآرمانی و عزت نفسمون ایجاد میکنه انجام ندیم تا بعدا مجبور نباشیم خودمون رو بابت این ناهماهنگی، توجیه کنیم.
        

0