بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

یادگار خشکسالی های باغ: نمونه هائی از داستانهای کوتاه امروز (1300 - 1357)

یادگار خشکسالی های باغ: نمونه هائی از داستانهای کوتاه امروز (1300 - 1357)

یادگار خشکسالی های باغ: نمونه هائی از داستانهای کوتاه امروز (1300 - 1357)

4.5
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

کتاب یادگار خشکسالی های باغ: نمونه هائی از داستانهای کوتاه امروز (1300 - 1357)، گردآورنده تورج رهنما.

یادداشت‌های مرتبط به یادگار خشکسالی های باغ: نمونه هائی از داستانهای کوتاه امروز (1300 - 1357)

            

🌺 آدمی زاد همزاد داستان است. دلبستگی انسان به داستان، همزاد و همراه بشر بوده است. لالایی مادران، نخستین داستانی است که کودک با آن خو گرفته است. هر لالایی، خود حاوی روایتی و قصه ای است تا کودک آرام گیرد. 

🌷 داستانها در گونه گون انواع آن، تجربه زیسته و نازیسته اما محتمل و‌ ممکن آدمیانی است همچون ما. ما برای بهتر زیستن، نیاز به آگاهی و دانش و شناخت داریم؛ شناخت جهان و انسان، به ویژه از چگونگی زیست و تجربه آدمیان دیگر، و چون به همه آدمیان دسترسی نداریم، داستان ها ارزانترین و سهل ترین راه برای آگاهی از جهان و درون و روان پیچیده انسان و تجربه های خوش و ناخوش دیگران است. 

🥀 داستان به همدلی با انسان های دیگر می انجامد؛ به درک و شناخت ژرف تر از شرایط زیسته انسان های دیگر، و چه بسیاری از رفتارهای ما که نتیجه ویژگی ها یا رفتار درست یا نادرست محیط زندگی و آدمیان اطراف ماست.

🌱 از جمله کتابهای نیکو در زمینه داستان کوتاه، کتاب «یادگار خشکسالی های باغ؛ نمونه هایی از داستان های کوتاه امروز(۱۳۰۰_۱۳۵۷)» است. نام کتاب برگرفته از شعر کوتاهی از دکتر شفیعی کدکنی است:

این نه اگر معجزه است، پاسختان چیست؟
در نفس اژدها چگونه شکفته است
این همه یاس سپید و نسترن سرخ؟

 کتاب، دارای ۳۶ داستان کوتاه از ۲۳ نویسنده معاصر ایران است. داستانها به انتخاب تورج رهنما است و با مقدمه‌ای از خود او. تورج رهنما تحصیل کرده رشته زبان و ادبیات آلمانی و استاد در دانشگاه تهران بوده است. در این کتاب، داستان های کوتاهی از نویسندگانی چون جمال زاده، صادق هدایت، بزرگ علوی، صادق چوبک، رسول پرویزی، سیمین دانشور، ابراهیم گلستان، جلال آل احمد، احمد محمود، جمال میرصادقی، اسلام کاظمیه، عباس حکیم، محمود کیانوش، غلامحسین ساعدی، نادر ابراهیمی، فریدون تنکابنی، بهرام صادقی، هوشنگ گلشیری، گلی ترقی، محمود دولت آبادی، علی اشرف درویشیان، اصغر الهی، و امین فقیری آمده است. 

چاپ نخست کتاب در سال ۱۳۷۶ توسط انتشارات نیلوفر و دوستان در ۵۷۱ صفحه به چاپ رسید. نکته جالب آنکه قیمت کتاب در آن زمان، ۱۹۰۰ تومان بوده است!

آدرس کانال من در ایتا:
@joreeha1