بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

این جا بدون مرد

این جا بدون مرد

این جا بدون مرد

3.7
3 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

3

کتاب این جا بدون مرد، نویسنده مونا زارع.

یادداشت‌های مرتبط به این جا بدون مرد

عین راء

1402/11/17

                یادم هست که وقتی داشتم «چگونه با پدرت آشنا شدم» را معرفی می کردم، تأکید کردم که چند جایی درِ «خاک بر سری» نویسی را باز می کند و بویش توی کتاب بلند می شود و وقتی خواند و برگشت، تایید کرد. و با همان دید سراغ این کتاب رفتم. البته که نظرم نسبت به طنزِ کتاب، همان طنزِ «چگونه با پدرت آشنا شدم» است ولی راجع به باز کردن درِ «خاک بر سری» نویسی باید بگویم که بوی مسائل جنسی تقریبا در کتاب همیشه به مشام می رسد و کمتر لحظه ای هست که این بو را استنشاق نکنید.

داستان سه زن. یکی ازدواج نکرده و مجرد است. یکی ازدواج کرده و بچه ندارد. یکی ازدواج کرده و بچه هم دارد. یکی در حسرت شوهر. یکی در حسرت بچه. یکی هم سرد و گرم چشیده و در حسرت آزادی. مقایسه خواسته ها و نیازهای این سه زن، در برخورد با پدیده ای به نام «مرد»، موضوع محوری کتاب است. 

نتیجه آخر کتاب هم با توجه به شروع انقراض زنان، پس از انقراض کامل مردان، به نظرم یک نیستیِ ناگزیر که ما را به دل خود می کشد. حدسم این است. نمی دانم. 

گرچه کتاب طنز است ولی نویسنده به جدّ دنبال غرضی جدی است. شاید لا به لای سطور، غرضش گم بشود و خیلی هم موفق نباشد در رساندن مقصودش، ولی همین که توانسته خیلی از مسائل ذهنی اش را لا به لای دیالوگ ها بکشاند، همین خودش به گمانم موفقیت است. 

چرا انقدر جدی به کتاب طنز نگاه می کنم؟! من از اول کتاب خیلی ذهنم درگیر این بود که چه اتفاقی ممکن است افتاده باشد که یک نویسنده ی خانم، حدود 200 صفحه روی مسائل جنسی تمرکز کند و بنویسد؟! نمی دانم برای من این مسئله عجیب بود یا برای بقیه هم، ولی آن قدر که من فهمیده ام، یک خانم در حالت اولیه نباید انقدر روی مسائل خصوصی زنان، مسائل زناشویی، بارداری، متلک های جنسی و ... تمرکز کند و بنویسد. یعنی اتفاقی این وسط افتاده که اینگونه نویسنده مسائل کمتر گفته شده ی جامعه را به کفِ کتابش کشانده تا غرضی را محقق کند. خلاصه که نتوانسته عادی از این سوال بگذرم. هنوز هم اذیتم می کند ... و هنوز هم برایم جای سوال است که چرا انقدر کتاب های ما، ادبیات چاله میدانی پیدا کرده اند و جواز نشر؟! 

توصیه؟! اگر محقق در مسائل زنان هستید، دوست دارید اشکال ها و ایرادات و دغدغه های ذهنی سه نسل از زنان (مجرد/بدون فرزند/فرزنددار) را بشنوید، آن هم با مایه طنزِ جنسی و جسمی، این کتاب را می توانید بخوانید. در غیر این صورت، بنظرم دنیای خنده را می توان با کتاب های تمیزتری تجربه کرد.
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.