هنر داستان نویسی: با نمونه هایی از متن های کلاسیک و مدرن

هنر داستان نویسی: با نمونه هایی از متن های کلاسیک و مدرن

هنر داستان نویسی: با نمونه هایی از متن های کلاسیک و مدرن

دیوید لاج و 1 نفر دیگر
3.0
3 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

11

ناشر
نشر نی
شابک
9789641851028
تعداد صفحات
426
تاریخ انتشار
1399/11/28

توضیحات

        
هنر داستان نویسی کتابی است درباره ی شیوه ها و شگردها و جنبه های مختلف داستان نویسی به قلم دیوید لاج، یکی از بزرگ ترین نقادان معاصر. دیوید لاج که اکنون از چهره های ممتاز نقد داستان به شمار می رود در ?? فصل به موضوع ها و مبحث هایی پرداخته است که در عالم داستان نویسی و داستان خوانی اهمیت بسیار دارند و هر نویسنده و خواننده ای باید با آن ها آشنایی داشته باشد. مثال ها و بررسی ها در این کتاب بر حدود دویست متن داستانی کلاسیک و مدرن مبتنی اند که بیشتر آن ها متن مرجع به حساب می آیند. درعین حال، خواننده ی غیرحرفه ای نیز از مطالعه ی کتاب حاضر لذت بسیار خواهد برد و عملاً با فوت و فن ها آشنا خواهد شد و پدیده ای به نام «رمان» را در چشم اندازی وسیع خواهد شناخت. این کتاب برای خوانندگان حرفه ای تر و همچنین برای نویسندگان عملاً نوعی کارگاه داستان نویسی و داستان خوانی است.دیوید لاج، متولد سال 1935 در لندن، منتقد ادبی و رمان نویس معاصر انگلیسی، استاد ادبیات انگلیسی در دانشگاه برمینگام انگلستان و شاید بتوان گفت مشهورترین طرفدار و مُفسر نظریه ی یاکوبسن درباره ی کاربرد مباحث مربوط به زبان پریشی در بررسی سبک های ادبی است. وی در یونیورسیتی کالج لندن درس خواند و از همان جا در سال 1955 درجه  ی کارشناسی و در سال 1959 درجه ی کارشناسی ارشد گرفت. پس از خدمت در ارتش بریتانیا در فاصله ی دو مقطع تحصیلی اش، از دانشگاه بیرمنگام درجه ی دکتری گرفت. لاج عضو انجمن سلطنتی ادبیات است و در سال 1988 به پاس خدماتش به ادبیات نامش در فهرست مفاخر قرار گرفت و صاحب نشان افتخار امپراطوری بریتانیا شد.رضا رضایی در رشته ی مهندسی مکانیک تحصیل کرده و عضو سابق تیم ملی شطرنج است. سال هاست به طور حرفه ای به ترجمه ی آثار ادبی به خصوص ادبیات کلاسیک مشغول است. رضایی آثار متعددی را در زمینه های علمی، ادبی و فلسفی ترجمه کرده و مقالاتی هم در همین حوزه  ها نوشته است.
      

یادداشت‌ها

دریای «تیر
          دریای «تیرۀ شرابی» هومر یا «سبز مفی» جویس؟

«گاهی خانم بیوه مرا می‌کشید کنار و طوری از مشیت الهی حرف می‌زد که دهن آدم آب می‌افتاد، ولی ممکن بود روز بعد دوشیزه واتسن گیر بدهد و باز همه چیز را خراب بکند. به نظرم دو تا مشیت وجود داشت. می‌شد آدم با مشیت خانم بیوه حسابی کنار بیاید ولی اگر مشیت دوشیزه واتسن نصیب آدم می‌شد دیگر هیچ امیدی باقی نمی‌ماند.»
این گفتگوی خودمانی از زبان هاکلبری فین، اسکاز نوجوان است.
اسکاز چیست؟
لغتی روسی که بیانگر شکلی از روایت اول شخص است که بیشتر به گفتار نزدیک است تا نوشتار.
دانستن این موضوع برایتان جذاب بود؟
شاید شما هم جزء کسانی باشید که بعد از خواندن داستانی یا بعد از دیدن فیلمی، از این که با کسی دربارۀ آن صحبت کنید، لذت می‌برید. و اگر آن کس نسبت به شما دانش بیشتری در این زمینه داشته باشد و بتواند آن را برایتان از جنبه‌هایی تحلیل کند و مفهوم آن را برایتان بشکافد، این لذت چند برابر خواهد شد. اما شاید برخی از مخاطبان رمان، همان‌ها که از شنیدن تفسیرهای منتقد ادبی لذت می‌برند در مواجهه با کتاب‌های نقد ادبی، آنها را سخت‌خوان بیابند و به سراغشان نروند. اما این کتاب‌ها همیشه هم اینطور نیستند. بعضی از آنها در عین سادگی نوشته شده‌اند و شما چه نویسنده باشید و چه مخاطب، از این نوع کتاب‌ها بهره خواهید برد. یکی از این کتاب‌ها، «هنر داستان‌نویسی» اثر دیوید لاج است. این کتاب با فصل «آغاز» آغاز می‌شود و شما را آهسته به دنیای داستان‌ها می‌برد. در پنجاه فصلِ چند صفحه‌ای از چگونگی نوشتن تا چگونگی خواندن، از تکرار تا ایده، از اسم تا نماد و… می‌گوید. او معلم است و خوب می‌داند چطور همه چیز را در عین اختصار شفاف بیان کند و هر فصل را به کلاس درسی کوتاه تبدیل کند؛ کلاسی جذاب که ما را در انتهای راه به اتاق بکت می‌رساند:
«سایه‌هایی دور و برش پرسه می‌زنند که بعضی از آنها ظاهراً کاراکترهای رمان‌های قبلی سمیوئل بکت هستند – یا نکند او دارد دور و بر آنها می‌چرخد؟ می‌داند که چشم‌هایش باز هستند «به علت اشک‌هایی که یکریز از آنها سرازیر می‌شوند» او کجاست؟»
و  از آنجا ما را به فصل «پایان» می‌برد و در برابر «خشونت بدوی پسرهای در جزیره مانده» با سه نقطه، پایانی باز می‌سازد و از ما خداحافظی می‌کند.
        

0