بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

آموزش دانش سیاسی: مبانی علم سیاست نظری

آموزش دانش سیاسی: مبانی علم سیاست نظری

آموزش دانش سیاسی: مبانی علم سیاست نظری

4.0
11 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

14

خواهم خواند

10

در جوامعی که مشارکت و رقابت سیاسی در آن ها گسترش میابد و عامه مردم حضور فزاینده ای در عرصه فعالیت های سیاسی پیدا میکند،نیاز به آموزش مدنی به نحو فزاینده ای آشکار میگردد.منظور از آموزش مدنی،انتقال آگاهی ها و دیدگاه هایی به عامه مردم است که آن ها را هرچه بیشتر برای احزازشان شهروندی در جامعه ای مردم سالار آماده سازد.هسته اصلی آموزش مدنی را اطلاعات و آگاهی های تشکیل میدهد که در دانش سیاست گردهم می آیند.

لیست‌های مرتبط به آموزش دانش سیاسی: مبانی علم سیاست نظری

یادداشت‌های مرتبط به آموزش دانش سیاسی: مبانی علم سیاست نظری

            
دکتر حسین بشیریه، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران، کتابی در زمینه مبانی و درآمد علم سیاست به چاپ رسانده است که امروزه منبع درجه یک بسیاری از کسانی است که به علم سیاست علاقمند هستند. این کتاب نه تنها برای دانشجویان علوم سیاسی مفید است، بلکه خواندن آن برای دانشجویان و اهالی سایر علوم انسانی چون انسان شناسی، روان شناسی، حقوق و امثال آن ها نیز پیشنهاد می شود. علاوه بر این، بخش هایی از این کتاب نیز به توصیف ارتباط علم سیاست با سایر علوم تعلق گرفته است و شامل رشته هایی است که عنوان شد و حسین بشیریه نام آن ها را دانش های سیاسی گذاشته است. دانش هایی مانند اقتصاد سیاسی، فلسفه سیاسی، جامعه شناسی سیاسی و امثال آن.
با این وجود رسالت اولیه ی حسین بشیریه در این کتاب، ارائه ی منبعی جامع و مفصل از مبانی و پایه های علوم سیاسی است. به همین دلیل این کتاب از نقطه صفر در این علم آغاز می کند و تمامی مفاهیم و لغات اصلی این علم را به صورت تخصصی توضیح می دهد. این رسالت از آن جا نشات می‌گیرد که دکتر بشیریه، جامعه ایرانی را جامعه ای با مشارکت و رقابت سیاسی بالا می‌بیند و به دلیل حضور فزاینده ی مردم در عرصه ی فعالیت های سیاسی، عامه ی مردم را در جایگاه آموزش سیاسی می‌بیند. پس این کتاب که عنوان آن نیز آموزش دانش سیاسی است، وظیفه افزایش آگاهی عامه مردم را به همراه دارد. به همین دلیل است که متن کتاب نیز با بیانی ساده نگارش شده است.
او به منظور انجام هدف خود، در ابتدای کتاب دانش سیاست مورد نظر در متن را به دو دسته تقسیم کرده است تا از ابتدا، دسته بندی مختصری در ذهن مخاطب خود ایجاد کند و از همین طریق دانش سیاسی را آموزش دهد. او با دسته بندی علم سیاست به دو بعد نظری و عملی کار خود را آغاز می کند. در سطح نظری او مطالبات تاریخی، جامعه شناختی، روان شناختی و انسان شناختی رفتارهای انسان در حوزه ی سیاست را توضیح می دهد. در سطح عملی نیز، چگونگی ایجاد ثبات سیاسی، تنظیم روابط بین شهروندان و دولت، حقوق شهروندان، جامعه مدنی و امثال آن را مورد بررسی قرار داده است.