بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

انقلاب سفید

انقلاب سفید

انقلاب سفید

3.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

چاپ اول این کتاب در دی ماه 1345 در پانصد هزار نسخه در چاپخانه بانک ملی ایران صورت گرفته است. از متن کتاب: "ما انقلابی را انجام دادیم که بقول آبراهام لینکلن: بدخواه هیچکس نبود، و در عوض خیرخواه همه کس بود. هدف آن تنها یک چیز بود، و آن این بود که حق را آنطور که خواسته خداوند است بمردم بدهیم و در این راه از هیچ قدرتی بجز از خداوند نهراسیم" فهرست: مقدمه - اصلاحات ارضی - ملی شدن جنگلها و مراتع - فروش سهام کارخانه های دولتی به عنوان پشتوانه اصلاحات ارضی - سهیم شدن کارگران در سود کارگاهها - اصلاح قانون انتخابات - سپاه دانش - سپاه بهداشت - سپاه ترویج و آبادانی- خانه های انصاف - نظری به سایر آثار انقلاب ایران - انقلاب ایران و سیاست جهانی ما

یادداشت‌های مرتبط به انقلاب سفید

            "به یاد تاریخ می‌افتادم که چطور روزی ثروت و اقتدار و عظمت این مملکت، دنیایی را خیره می‌کرد! و روزی دیگر مردم آن رنجور و گرسنه و بی‌پناه و بی‌معوا و اسیر فقر و بی‌سامانی بودند! چطور روزی شاه سلطان حسین صفوی در پایتخت خودش به دست یک مشت دزد قافله‌زن محاصره می‌شد و به فاصله‌ی بسیار کوتاه بعد از آن،‌ از همین مملکت مردی مثل نادر بر می‌خواست و دنیایی را از فتوحات خویش اسیر شگفتی می‌کرد."

انقلاب سفید کتابی‌ست که محمدرضا پهلوی در یازده فصل آن را نوشته و به یادگار گذاشته است. شاه فقید در نه فصل ابتدایی به نه اصل انقلاب سفید یا به تعبیری دیگر، انقلاب شاه و مردم می‌پردازد. او به تفصیل در مورد این اصول و چرایی نیاز آن‌ها در اجتماع سخن می‌گوید و در دو فصل نهایی به جمع بندی و نگاه از خارج به آن‌ها می‌پردازد. 
البته انقلاب سفید در ابتدا دارای شش اصل بود اما در ادامه اصول بیشتری به آن اضافه شد که در این کتاب که به سال ۱۳۴۵ در چاپخانه بانک ملی ایران در تیراژ نجومی ۵۰۰هزار نسخه به فرمان همایونی چاپ و منتشر گردیده، فقط به نه اصل آن پرداخته شده است. 
از شمارگان کتاب پرواضح است که شاه می‌خواست کتابش خوانده شود اما این بدان معنا نیست که لازم است در آن دوره خوانده شود. ما نیز باید بخوانیم نه برای آن‌که شاه فقید این را می‌خواست بلکه برای اینکه ایران را بشناسیم. برای شناخت جامعه‌ی ایران باید تاریخ را خواند. باید بسیار خواند. باید از زبان مورخان دوره‌ی قاجار خواند، از زبان مورخان دوره‌ی پهلوی خواند، از زبان مورخان حتی دوره‌ی جمهوری اسلامی خواند چون هیچ مورخ و پژوهشگری نیست که به سویی غش نکرده باشد! این خواننده است که باید بخواند و بخواند تا بتواند بد و خوب را از یکدیگر تشخیص دهد و در مقام قضاوت بنشیند.

من برای معرفی این کتاب ویدئوی مفصلی ضبط کرده و در یوتوب آن را منتشر کرده‌ام. در آن‌جا هر یک از اصول را نام برده و در مورد آن‌ها صحبت کرده‌ام و همچنین نگاهی مختصر و گذرا به عملکرد محمدرضا پهلوی و پدرش، رضاشاه و خدماتش به ایران و ایرانی پرداخته‌ام. در صورت علاقه می‌توانید برای تماشای ویدئو به کانال یوتوب من سر بزنید.