یادداشت بهروز دلاور

آنجا که باد کوبد: سفرنامه و عکس های باکو به همراه سفرنامه الکساندر دوما در محرم قفقاز
        ﷽
این چهارمین سفرنامه‌ای‌ست که از ابتدای سال می‌خوانم،در یکی از استوری‌های معرفی کتاب گفتم  یکی از برنامه‌های کتابخوانی امسال، خواندن سفرنامه اس و  روزبه‌روز لیستم از اسم سفرنامه‌ها پُرتر می‌شود!

از کتاب به صرف قهوه و پیتا با قلم نویسنده آشنا شدم،آنجا با گروهی رفته بودند به بوسنی و اینجا تک‌ و تنها یک دهه را مهمان باکو شده است،هدف از مسافرت دیدن باکو در دهه اول محرم! روایت روزهای سفر خیلی خوب است و صد البته روان، تکه‌هایی مناسب از سفرنامه‌های قاجار در بین سطرها آمده که کتاب را خواندنی‌تر کرده‌؛نمیدانم ولی حس می‌کنم نویسنده به نتیجه‌ای که انتظار داشته از این سفرش نرسیده،البته آنچه دیده و پشت سر گذاشته و در  کتاب روایت کرده است،شناخت نسبتا خوب و قابل قبولی از باکو و حکومتش می‌دهد،شاید هم روزی نویسنده کنار ساحل دریای خزر برای خودش مداحی از علقمه و علمدار پخش کرده و پای دریا نشسته به شنیدن روضه دریا...

در کل اگر مثل من اهل سفرنامه باشید، به نظرم خواندنش خالی از لطف نیست و حداقل قدر روضه های خانگی و بی دردسر خودمان را میدانید .