یادداشت شکوفه سادات مرجانی بجستانی
1402/2/8
. بعضی از کتاب ها ساده،کوتاه و معمولی به نظر میرسند اما با کمی دقت متوجه میشوی بسیار پیچیده عمیق و خاص هستند #پیرمرد_و_دریا برای من اینگونه بود داستان دربارهی پیرمرد ماهیگیری به نام سانتیاگو است که ۸۴ روز است که هیچ صیدی نداشته است و مردم بدترین شکل بداقبالی و بدشانسی را که «سالائو» نام دارد به او نسبت میدهند او تصمیم میگیرد به دریا برود و هر طور شده ماهی بگیرد این آغاز مسیر پر فراز و نشیبی است که او قرار است پشت سر بگذراند من بعد از خواندن کتاب از خودم پرسیدم اگر تو هم سالائو بشی بازم به اندازه سانتیاگو همانقدر امیدوار تا آخرین نفس حاضری بجنگی؟ بعدش چی اگر نتیجه اونی نشد که فکر میکردی بازم مثل سانتیاگو راضی و آروم و شکرگزار هستی؟ داستان پر از مفاهیم امیدبخش است و در ستایش تلاش کردن،ناامید نشدن و تا آخرین نفس جنگیدن حرفها زده است جالب اینجاست که #ارنست_همینگوی اشاره مستقیم به مفاهیم ذکر شده نکرده است و مفاهیم در ضمیر ناخودآگاه خواننده شکل میگیرد کتاب با ترجمهی آقای #نجف_دریابندری و توسط #انتشارات_خوارزمی به چاپ رسیده است و شامل دو بخش است بخش نخست که در مورد ارنست همینگوی است و بخش دوم که داستان است این را گفتم که بدانید داستان کوتاهی است بخش هایی از کتاب : بهتره به چیزایی که ندارم فکر نکنم بهجاش به چیزایی که دارم فکر میکنم من یه عالمه امید دارم بهتره به امید فکر کنم آدم را برای شکست نساختهاند آدم ممکنه از بین بره ولی شکست نمیخوره حالا وقتش نیست که ببینی چه نداری ببین با آنچه داری چکار میتونی بکنی اگر جایی باشد که بخت بفروشند دلم می خواهد کمی بخرم عکس: کفه نمکی واقع در ۴۰کیلومتری شهرستان بردسکن که فصل بهار کویر را به دریا تبدیل کرده است #کتاب #کتاب_خوب #کتاب_بخوانیم #امید #تلاش #کفه_نمکی #دریا #صید #ماهیگیر