یادداشت امیرعلی ابراهیم زاده
1400/5/26
4.4
عجیب است! مردی در میانه جنگ جهانی دوم، خونینترین و خشنترین درگیری تاریخ بشر، داستانی چنین مملو از لطافتهای کودکانه بنویسد. شازده کوچولو داستان معروف آنتوان دو سنت اگزوپری، نویسنده فرانسوی و خلبان متفقین در جنگ جهانی است که شهرت جهانی دارد. اگزوپری روایت خیالی خودش را مکتوب کرده، جایی که هواپیمایش وسط صحرای آفریقا دچار نقض فنی میشود و پس از فرود اضطراری و نگرانی بسیار، با مهمانی ناخوانده مواجه میشود. کودکی که از سیارهای دیگر آمده، در آن سیاره با یک گل زندگی میکرده است و 7 سیاره دیگر را گشته و با آدمهای عجیب و قریبش آشنا شده و حال به زمین آمده است. در طول داستان شازده کوچولو از زبان خلبان ماجراهایش را تعریف میکند. واقعا عجیب نیست که این اثر اینقدر معروف است. شازده کوچولو بسیار سوال میپرسد، زیرا شگفتیهای دنیا و آدمهایش برای او عادی نشده. و نویسنده به واسطه پرسشهای شازده کوچولو است که مستقیم و بدون رودربایسی و بعضا به طرز کلیشهای، باورها و سبک زندگی و اهداف انسانهای عادی را به چالش میکشد. انسانهای عادیای که شازده کوچولو آنها را آدم بزرگ میخواند و از کارهایشان تعجب میکند. این که آدم بزرگها همیشه و همه جا کمیت برایشان مهم است، این که قیمت خانه چقدر است و جیب افراد چقد پول دارد و فلان زمین چند متر است و قد و وزن و سن و ... همه چیزهایی که در بند اعداد میآید، و گویا کیفیت در این بین اهمیت ندارد، عشق ورزیدن، شادابی، تعهد شازده کوچولو به گلی که دوستش دارد، اینها در چشم آدم بزرگها مهم نیست، آنها فقط به بزرگی اعداد توجه میکنند و بس! شازده کوچولو به ما گوشزد میکند که معیارهایمان را باید عوض کنیم و از بند اعداد درآییم. و از آنجایی که آدم فضایی است به خوبی اشکالات زندگیهامان را میبیند. شازده کوچولو را زودتر بخوانید! مخصوصا اگر عدد سنتان از 18 بیشتر باشد. چون آدم بزرگها خیلی تعجب و بعضا مسخره میکنند اگر بدانند فردی با این سن مشغول خواندن کتابی کودکانه است! آری، آدم بزرگها خیلی عجیباند! :)
1401/11/2