یادداشت سیدمهدی حسینی

هنر شفاف اندیشیدن
        1- تقریبا می‌توانم بگویم با خلاصه‌ی مطالب کتابهای دنیل کانمن، نسیم طالب، وارن بافت، ریچارد تالر، دن اریلی همراه با ذکر چند مثال مختلف با قلم روان و ترجمه‌ای مناسب، مواجه خواهید بود. (البته تعدادی از این نویسندگان از «دوبلی» به دلیل سرقت ادبی شکایت کرده‌اند.)
2- کتاب حاوی بسیاری از خطاهای شناختی است که برای کاهش این خطاها ارزش مطالعه چندین‌باره را دارد. اینکه چه تصمیماتی اشتباه است، چرا نباید چنین تصمیماتی را اتخاذ کنیم و چگونه درست عمل کنیم.
 3- از آنجایی که معتقدم خلاصه‌ها همیشه ناقص هستند و برای جاافتادن کامل مطلب در ذهن انسان و عدم فراموشی لازم است مطالعه‌ی کند و مفصل صورت بگیرد، بهترین استفاده از کتاب هنگامی خواهد بود که در ابتدا اصل منابع را مطالعه کنید و سپس برای یادآوری و مرور سریع کتابهای قبلی، به این کتاب رجوع کنید گرچه مطالعه‌ی این کتاب به تنهایی نیز بسیار سودمند خواهد بود. (پس از مطالعه کتاب تفکر سریع و کند دنیل کانمن، خیلی دوست داشتم یک بار دیگر آن را مرور کنم که با «هنر شفاف اندیشیدن» تقریبا این اتفاق عملی شد.)
4- این کتاب را نباید همانند رمان در سه روز مطالعه کنید. باید انتهای هر فصل (هر فصل 3 صفحه است)، توقف و برای مدتی به آن فکر کنید. (انگار که دارید تمرین مسئله‌ای را حل می‌کنید.) پیشنهاد من مطالعه‌ی روزی 3 فصل است.
5- از آنجایی که مطالعه دقیق «هنر شفاف اندیشیدن» تأثیر زیادی در زندگی انسان دارد، به نظرم هدیه‌ی خوبی می‌تواند باشد برای افرادی که دوستشان دارید.
6- درنهایت این موضوع که قاعدتا یکی از دلایل فروش بالای این کتاب در ایران، نام و امضای «عادل فردوسی‌پور» به عنوان مترجم، نشان‌دهنده آن است که اگر افراد معروف دست به ترجمه کتابهای خوب بزنند چقدر می‌توانند در جامعه موثر واقع شوند.
https://goo.gl/sXhMJH
      

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.