یادداشت سارا شادمهر؛

《به نام خدا》 کتاب "شوالیه هفت پادشاهی" نوشته جرج آر.آر. مارتین، مجموعهای از سه داستان کوتاه است که در دنیای «نغمهای از یخ و آتش» (مجموعه اصلی «بازی تاج و تخت») اتفاق میافته. این کتاب به ماجراهای «دانک» و «اگ» میپردازد، دو شخصیت که در زمان دیگری از تاریخ وستروس زندگی میکنند و داستانهایشان قبل از حوادث «نغمهای از یخ و آتش» رخ میدهد. این کتاب با استقبال خوبی از سوی خوانندگان و منتقدان مواجه شده و به دلیل تمرکز بر شخصیتها، مضامین اخلاقی و قلمرویی غنی، مورد تحسین قرار گرفته. نکات مثبت: • شخصیتپردازی: شخصیتهای اصلی، «دانک» و «اگ»، به خوبی پرداخت شدهاند و خواننده به راحتی با آنها ارتباط برقرار میکند. این دو شخصیت، با وجود تفاوتهایشان، یک تیم جذاب و دوستداشتنی را تشکیل میدهند و علاوه بر این شاهد یه تفاوت به شدت اساسی بودیم در کتاب که اون هم وجد شخصیت اصلی در خط داستانی اونم کتابی که نوشتهی آقای مارتین هستش ، درواقع چنین چیزی در سبک مارتین نبوده و نخواهد بود و شخصیتها هیچکدوم نقش اصلی بودن رو ندارند . درواقع شخصیتها در سبک مارتین مثل قطعات پازلی هستند که داستان رو تکمیل میکنند و اینکه ما در این کتاب شاهد شخصیت اصلی بودیم واقعا یک شوکه تمام عیاره. مضامین اخلاقی: کتاب به موضوعاتی مانند شرافت، عدالت، وفاداری، و تأثیر فساد بر اخلاقیات میپردازد. این مضامین در پسزمینهای از دسیسههای پادشاهی و نبردهای جذاب مطرح میشوند که مخاطبان علی الخصوص خوده من رو به شدت جذب میکنه و میتونه جامعهی هدف برای قشر نوجوان هم در نظر گرفته بشه . • قلمروی غنی: خواننده با دنیای گستردهتر وستروس و تاریخ آن آشنا میشوند .کتاب با ارائه جزئیات بیشتر از فرهنگ و تاریخ این دنیا، تجربهای متفاوت از مجموعه اصلی ارائه میدهد و به همین دلیل پیشزمینهای کامل برای شروع مجموعه نغمهی یخ و آتش هستش . مخاطبانی که قصد خواندن مجموعهی نغمهی یخ و آتش هستند ، ابتدا با خواندن این کتاب اطلاعات قلمرو و بقیه موارد رو بهتر درک میکنند . • سبک نوشتاری: مارتین با قلمی جذاب و توصیفی، خواننده را به دنیای داستان میکشاند . • استقلال نسبی داستان: این کتاب برای خوانندگانی که با مجموعه اصلی آشنایی ندارند نیز قابل درک و لذتبخش است . نکات منفی: • نبود هیجان داستانی: برخی از منتقدان معتقدند که داستانهای این کتاب به اندازه مجموعه اصلی «نغمهای از یخ و آتش» هیجانانگیز نیستند. من خودم موافق این هستن و این موضوع در رابطه با من هم صدق میکنه اما خب البته باید این رو هم ذکر کنم که شوالیهی هفت پادشاهی یک مجموعه متشکل از داستانهای کوتاه هستش و مارتین برای کتاب ده داستان کوتاه در نظر گرفته و مسلما نباید توقع آنچنانی از داستان کوتاه داشته باشیم و اون رو با مجموعهی بلند نغمهی یخ و آتش مقایسه کنیم. • عدم پرداخت کافی به شخصیتهای فرعی: برخی از خوانندگان معتقدند که شخصیتهای فرعی به اندازه کافی پرداخت نشدهاند و میتوانستند بیشتر توسعه یابند. همونطور که در بالا ذکر شد شوالیهی هفت پادشاهی مجموعه ای متشکل از داستانهای کوتاهه و باید توجه به محدودیتهای داستان کوتاه بکنیم . علیالخصوص شخصیتپردازی و دیگر موارد که مربوط به فضاسازی هم میشه. •نظر من: درواقع باید بگم این کتابی نبود که توقع رو از مارتین داشته باشم و خب راستش مسلمه که نباید این رو با مجموعهی اصلی مقایسه کنم و برای بار هزارم این داستان کوتاه بود و درکل برای خودش واقعا خوب بود اما من خودم به شخصه شور و هیجان همیشگی رو که در تمام داستانها و کتابهای مارتین حس میکردم واقعا در این کتاب به جرئت میتونم بگم خیلی کم بود . اما این اثر مطمئنا ارزش خوندن رو داشت و من رو دوباره بعد از یک مدت طولانی به قلمروی نغمهی یخ و آتش برگردوند و از این بابت قدردانم و خوشحال . جمعبندی: "شوالیه هفت پادشاهی" یک کتاب جذاب و خواندنی است که برای طرفداران «نغمهای از یخ و آتش» و همچنین علاقهمندان به داستانهای شوالیهگری و ماجراجویی، تجربهای لذتبخش خواهد بود. با وجود برخی انتقادات جزئی، این کتاب به دلیل شخصیتپردازی قوی، مضامین اخلاقی و قلمرو غنی، مورد تحسین قرار گرفته است. اگر به فانتزی حماسی علاقهمندید این کتاب رو به شما پیشنهاد میکنم و امیدوارم از این کتاب لذت ببرید.