یادداشت پرناز بهزاد
1404/3/30
خانهی پوشالی برای من که کمتر میرم سراغ ژانرای وحشت و معمایی خیلی کتاب جالبی بود. داستان دربارهی سه تا خواهره که تو بچگیشون نزدیک به یک ماه تمام ناپدید میشن و وقتی برمیگردن سه تا زخم هلالی روی گلوشون جلب توجه میکنه. اما فقط همین نیست، بعد از این اتفاق چشماشون سیاه و موهاشون کمکم سفید میشه. یه میل سیریناپذیری به غذا پیدا میکنن و... اجازه بدین بگم همین قضیه که بفهمیم چه اتفاقی برای این سه تا خواهر افتاده خودش یه معما و تعلیق بزرگ داره. اما نه! نویسنده تصمیم میگیره حتی بیشترش کنه و این وسط حادثهی محرکهی ما با گم شدن خواهر بزرگه، یعنی گری شروع میشه! آیریس شخصیتی که داستان از زبان اون بیان میشه به همراه خواهر وسطیش، ویوی به دنبال این میرن که ببینن خواهر بزرگشون که از قضا یه سوپر مدل معروفه، کجا غیبش زده و این وسط، آیریس کمکم میتونه معمای کودکیشون رو بچینه کنار هم. بزرگترین نقطهی قوت این کتاب تعلیقش بود. مشخصهی همهی کتابایی که پلاتشون با معما گره خورده. و در آخر پاداشی هم که برای این تعلیق داشتیم، واقعاً خوب بود. یعنی تمام سرنخهایی که از اول چیده بود تو داستان در نقطهی اوج (نمایان شدن رازها) به هم دیگه گره خوردن و همه چی منطقی شد. هرچند که بعد از برملا شدن رازها یک سری سؤالات دیگهای تو ذهنم شکل گرفت و ابهاماتی داشتم و اینجا به نظرم کتاب نتونست راضیم کنه. (اگر بگم خیلیییی بد اسپویل میشین پس نمیگم.) شخصیتپردازیشم دوست داشتم. یعنی شخصیت این سه تا خواهر خیلی خوب کار شده بود، سه تاشون خیلی متفاوت از هم بودن و شخصیت مورد علاقهم هم تایلره. تایلر دوستپسر گری با وجود اینکه خودشو خیلی عوضی نشون میده ولی از درون یه پسر گوگولیه که خیلی نگران دوستدخترشه. آیریس (شخصیت اصلی) هم منو تا حدی یاد خودم مینداخت یه دختر خرخون که نگران همهس. و ویوی (خواهر وسطی) هم خیلی باحال و پانکطور بود. درکل از شخصیتپردازیشم راضی بودم. متن کتاب هم روون بود و به نظرم ساختار جملههاش نزدیک به زبان فارسی. (تو خیلی از ترجمهها این رعایت نمیشه) کلهم بخوام بگم، کتاب متوسط روبه بالایی بود. به رسم همهی کسایی که ریویو مینویسن اگه بخوام بهش نمره بدم یه رنجی بین ۶ تا ٧/۵ میدم از ١٠. (مشخصه خیلی از نمره دادن خوشم نمیاد؟) درکل لذت بردم از خوندنش و به کسایی پیشنهاد میدم که با وحشت، زیاد مشکلی ندارن، معما دوست دارن و البته عاشق چیزای ماورالطبیعهن. (شاید باورتون نشه ولی با اینکه همهش یه ذره وحشت داشت اما شبا نمیتونستم بخونم، چون میترسیدم!) 📚خانهی پوشالی، اثر کریستال ساترلند، ترجمهی نجلا محقق از نشر باژ #ریویو