یادداشت
1402/9/25
3.6
کتاب «چیزهای کوچک اینچنینی» رمانیست کوتاه در ۸۲ صفحه که در قالب هفت فصل روایت میشود. «کلر کیگن» نویسندهی این رمان، داستانی خیالی را در یکی از روستاهای کوچک ایرلند روایت میکند. روایتی دربارهی «بیل فرلانگ» که با همسر و دو دختر خود زندگی آرامی را میگذراند. اما در یکی از این روزها او با وضعیتی غیرانسانی در صومعهی روستا مواجه میشود که نقطهی شروع چالشهای او و رمان است. بیل نمیتواند موضوع را فراموش کند و در یک دوراهی اخلاقی قرار میگیرد. همانطورکه بالاتر اشاره کردیم داستان و شخصیتهای آن خیالی هستند اما کلیت رمان ارجاعیست به وقایعی که در مجموعه رختشویخانههای مگدالن در ایرلند رخ داد که تعداد زیادی از زنان و دختران در این موسسات محبوس نگاه داشته شده و مجبور به کار اجباری بودند. همانطور که از اسم رمان میشود فهمید کلر کیگن اتفاقات کوچک و پیش پا افتاده را به شکلی دقیق و تاثیرگذار شرح داده. این امر سبب شده تا پرداخت شخصیتها به خوبی انجام شود و خواننده به فکر فرو برود. من رمان را با ترجمه «محمد حکمت» از نشر نون مطالعه کردم. توضیح جزییات و المانهای فرهنگ بومی ایرلند در پانوشتها به فهم بهتر داستان کمک زیادی میکند. رمان را به کسانی که تمایل دارند با فرهنگ ایرلند آشنا شوند و به دنبال یک رمان کمحجم هستند که از کیفیت بالایی برخوردار باشد پیشنهاد میکنم. همچنین از این رمان فیلمی به همین نام به کارگردانی «تیم میلانتس» و نویسندگی «اندا والش» ساخته شده که در سال ۲۰۲۴ اکران خواهد شد.