یادداشت
1401/9/13
3.6
گفتار اندر معرفی کتاب ملکوت، رمانی کوتاه به قلمِ آقای «بهرام صادقی» است و نخستین داستانی بود که از او میخواندم. آشنایی من با این کتاب کاملا تصادفی بود و از آنجایی که به شدت به سبک «رئالیسم جادویی» علاقه دارم و معرفی این کتاب در این سبک توسط دوستی انجام شده بود که برایم به شدت عزیز بود، باعث شد به خواندن این کتاب روی بیاورم اما اعتراف میکنم سخت از اینکه چند ساعت وقت با ارزشم را برای خواندن این کتاب هدر دادم پشیمانم و اما داستان کتاب: "در ساعت یازده شب چهارشنبهی آن هفته، جن در آقای «مودت» حلول کرد." برای اشخاصی همانند من همین یک جمله برای اینکه میخکوب پای کتاب بنشینند کافیست و من مجددا اعترافی دیگر میکنم: نویسنده فصل اول را طوفانی آغاز کرد اما به دلیل عدم تسلط و توانایی در کنترل موضوعات و المانهایی که از آنها استفاده کرده بود ناچارا مجبور شد به اطنابهای ملالآوری روی بیاورد، اطنابهایی از نوع تطویل که فقط و فقط باعث رنجش خاطرم شد. نقلقول نامه "مردم هیچوقت ساکت نخواهند شد." "نمیدانم آسمان را قبول کنم یا زمین را، ملکوت کدام یک را؟ اینجا دیگر کاملا تصادف است، آنها هر کدام برایم جاذبهی بخصوص دارند. من مثل خردهآهنی میان این دو قطب نیرومند و متضاد چرخ میخورم و گاهی فکر میکنم خدا دیگر شورش را درآورده است. بازیچهای بیش نیستم و او هم بیش از حد مرا بازی میدهد." "خیلیها احمق نیستند، فقط گاهی انسان خودش را فریب میدهد." "نمیتوان در این دنیا به چیزی دل بست، نمیتوان به کسی امید داشت، پس جز دوزخ و سیاهی کسی با تو دوستی نمیکند." "نمیدانم آسمان را قبول کنم یا زمین را، ملکوت کدام یک را؟ اینجا دیگر کاملا تصادف است، آنها هر کدام برایم جاذبهی بخصوص دارند. من مثل خردهآهنی میان این دو قطب نیرومند و متضاد چرخ میخورم و گاهی فکر میکنم خدا دیگر شورش را درآورده است. بازیچهای بیش نیستم و او هم بیش از حد مرا بازی میدهد." کارنامه یک ستاره بابت اطنابهای نویسنده که از نوع تطویل بود و حقیقتا باعث تهوع و رنجش خاطرم گردید، یک ستارهی دیگر به دلیل عدم تسلط نویسنده به المانهای خروج از دنیای واقعیات و یک ستارهی دیگر به خاطر پایان فاجعهبار داستان از کتاب کسر میکنم و تنها به خاطر شروع طوفانی داستان یک ستاره و به خاطر شجاعت نویسنده در آن دورهی زمانی که میزیست در جهت خروج و ورود مجدد به دنیای واقعیتها نیم ستارهی دیگر، نهایتا با نیم نمره ارفاق و لطف دو ستاره برای کتاب منظور میکنم و اعتراف میکنم از وقتی که امروز برای خواندن این کتاب هدر دادم سخت پشیمانم. دانلود نامه فایل پیدیافِ نسخهی بازنویسی شدهی کتاب را در کانال تلگرام آپلودنمودهام، در صورت نیاز میتوانید آنرا از لینک زیر دانلود نمایید: https://t.me/reviewsbysoheil/312 نوزدهم تیرماه یکهزار و چهارصد