یادداشت
1403/7/20
3.7
کتاب «هر چه باداباد» ( Here Goes Nothing) جدیدترین رمان نویسنده استرالیایی « Steve Toltz» که خوشبختانه همزمان با انتشارش در سراسر دنیابه همت نشر چشمه و ترجمه پیمان خاکسار، با رضایت نویسنده در ایران هم چاپ شده. این کتاب یک رمان فلسفیه مثل دو اثر قبلی نویسنده، «جز از کل» و ریگ روان. پر از سوال بی جواب که واقعا مغز آدم رو مشغول میکنه. داستان درباره یک زوج استرالیاییه بنام گریسی و اَنگوس. گریسی یک اینفلوئنسر اینستاگرامه و انگوس یک دَله دزد بیکار که به گریسی در برگزاری مراسم عروسی کمک میکنه. یک تازه وارد میاد به خونش و درخواست میکنه اجازه بدن آخرین روزهای عمرش رو در خونه اونها بگذرونه چون این خونه محل زندگی بچه گیش بوده. در همین حین که بتازگی بیماری کرونا تموم شده یک بیماری بدتر داره شیوع پیدا میکنه بنام K9 که از سگ شیوع پیدا کرده! بنقل از کتاب:«همه بیماری های کشنده جهان، بیماری های مشترک بین انسان و حیوان بوده اند. ما همیشه مراقب پرنده ها و میمون ها و خوک ها بوده ایم، آخرین پاندمی خفاش ها رو هم به فهرست دشمن ها اضافه کرد. ولی ما هیچ وقت مقابل سگ ها حالت تدافعی نداشته ایم. اجازه داده ایم بیش از حد نزدیک مون بشن. من همیشه له همه می گفتم که اگه اجازه بدین سگ تون صورت تون رو بلیسه، براتون مشکل ایجاد میشه. رابطه ی بیمارگونه و بیش از حد صمیمانه ی سگ و انسان قطعا عاقبت خوشی نداره.!» روی دیگر داستان در جهان پس از مرگ جریان داره، جهان موازی، یک جور تناسخ، طرح سوالات زیاد و تئوریهای فلسفی بی جواب. در عین روایت یک داستان پر کشش و جذاب. یک نکته مثبت ترجمه اینه که پانوشت های خوبی داره و اصطلاحات رو به اختصار توضیح داده. لحظه مرگ رو همان طور که در پشت جلد کتاب هم چاپ شده، اینطور روایت میکنه:« مهی را تصور کنید که از دریا به خشکی می خزد، منتها کاملا سیاه. حالا آن مه سیاه را تصور کنید که درونتان را می شکفد. حالا فکر کنید که جا عوض کردن با یک سایه ممکن است چه حسی داشته باشد. حالا قلبتان را تجسم کنید که آرام آرام از ضربان می افتد. حالا تصور کنید گیاهی هستید در لحظه ی ریشه کن شدن. بعد از آن خیال کنید سپیده دمی هستید معکوس و ریه هانان اتم به اتم محو می شود و سرتان ذره ذره در دریایی از گل فرو می رود. حالا سکوتی سهمگین و همه جانبه را به خیال خود راه بدهید. سخت است به کلام در آوردمش، ولی متوجه می شوید که همه این ها به کدام سو می رفت و کار به کجا ختم شد. خواننده، من مُردم!» #هرچه_باداباد #نشر_چشمه #پیمان_خاکسار #steve_toltz #here_goes_nothing