یادداشت فاطمه مولایی
1402/5/20
به نام خدا . این اسم برادر ق ا س م که بر روی کتاب قرار داده شده، خودش حکایت از صمیمیت و بی غل و غش بودن محتوای کتاب داره. تا به الان که سعی کردم در موضوع حقس مطالعه داشته باشم، میتونم به جرات بگم که جامعترین، کاملترین و مستندترین کتابی که تا به حال در حوزهی بررسی ابعاد مختلف اندیشههای حاجی مطالعه کردم، همین کتاب بود! کتاب فارغ از هرگونه حاشیه نویسی و پراکندهنویسی بود. در هر روایت، اگر حاجی نامی از دوستانِ رزمنده و شهیدش برده، نویسنده تلاش کرده در ذیل اون، بیوگرافی مختصر و مشخصی از اون شخصیت برای خواننده قرار بده و همین باعث شده که شما در حین خوندن، علاوه بر اینکه به اندیشههای حاجی شناخت پیدا میکنید، با شخصیتهای بزرگ دیگری هم آشنا بشید. این کتاب در یازده گفتار در ابوابِ مختلفِ: ولایت، انقلاب، دفاع مقدس، شهید و شهادت، شهدای دفاع مقدس، فرهنگ و هنر و ... نوشته شده. من پیشنهاد میکنم اگر دنبال منبع جامع و کاملی در راستای نظرات حاجی در حوزههای مختلف هستید، این کتاب رو از دست ندید! . . . +مُضاف: اونقدر راندمان کتاب عالی بود، که با وجود حجم نسبتا زیادش، اصلا احساس پراکندگی حواس و خستگی نداشتم و این از جمله امتیازات ویژهی کتاب بود☘