یادداشت mary
1403/10/21
Instagram.com/marco_ketab #ادبیات_آمریکا 🇺🇸 گوزنِ بیچاره نویسنده: کلِر اوشِتسکی مترجم: میعاد بانکی نشر: طرح نقد برشی از کتاب از قصه زندگی پنی باخبر شدم. قصه زندگی پنی از من غم انگیزتر است. چون عشق و مهربانی چندانی در آن دیده نمی شود. من، حتی در هولناک ترین فصل های زندگی ام، همیشه با زیبایی های وحشیانه خاصی آشنا بوده ام؛ با رنگ آسمان، با پرواز پرنده ها کنار گوشم، با راه رفتن روی زمین خاکیِ نرم و لذت دویدن میان جنگل محافظت نشده تا جایی که بیشتر حیوان هستم تا انسانی که روح دارد. پنی درکی از این ها ندارد. و اما قصه از چه قراره “مارگارت بیچاره” این جمله رو شاید قبلن هم تو معرفی این کتاب خوندید. به نظر من کسایی که این کتاب رو میخونن دو دسته اند. دسته اول از اواسط کتاب تا پایین به آخر هر بخش که میرسن با حرص و گاهی آهی غم انگیز این جمله رو بیان میکنن. دسته دوم اونای که وقتی کتاب تموم میشه و میبندن، دوباره نگاهی به طرح جلد میکنن و با اندوهی که رو قلبشون سنگینی میکنه این جمله رو به زبون میارن. تاثیر گذارترین بخش داستان روی مخاطب اینه که همگی خود مارگارت میشن و باهاش بزرگ میشن. کتاب دیروز تموم کردم چقدر سخت بود پست گذاشتن ازش بس که دچار تناقض شدم که کتاب رو خیلی دوستش داشتم یا فقط دوستش داشتم. این برای من فرق میکنه و اینکه زیاد ازش حرف دارم که دلیل مربوط به کتابی که چند وقته دارم میخونم. میدونید که من همزمان دارم کتاب دیگه ی مرتبط با روان میخونم و زمان شروع گوزن بیچاره رسیده بودم به شرم، قبلش هم تروما بود. حالا فکر کن کتابی رو شروع کردم که زندگی این دختر بچه آینه ای از تمام ترس ها و آسیب های بود که بهتر میتونستم بفهمم چرا مارگارت به اون روز افتاد. داستان مارگارت یا به قول خاله دُلی “بانی” شمارو توی زمان های مختلف میکشونه بدون اینکه گیج بشید یا تو رفت و برگشت گذشته و حال و آینده رشته داستان از دستتون در بره. آگنس، شخصیت دیگه ی که با مرگش بیشتر خودنمایی کرد و عمق تراژدی این داستان را دوچندان کرد. ترجمه عالی بود و چقدر دوست داشتم که برای درک بهتر مخاطب از یه سری اتفاقات توی پاورقی نوشته بود. فکر کنم از اول حرفا فهمیده باشید چقدر برام تلخ بود خوندن روایت دردآوری از زندگی یه دختربچه چهارساله با اون همه ترد شدگی، ایجاد شرم و تروما که بهش تحمیل شده. و لعنت به همه دین و آئین ها مذهبی که باعث رنج و بدبختی بوده و هست. خلاصه خیلی سخته واقعن کلی حرف داشته باشی نتونی بنویسی. لطفن والد خوبی باشید. telegram.me/marco_ketab