یادداشت
1400/8/17
موفقیت فرآیندی طولانی است که از ایجاد تغییرات کوچک در خودمان به دست میآید. انتخابهای کوچک ما به هم می پیوندند و در نهایت قدرتی خارقالعاده را به ما باز پس میدهند. این کتاب راه حلی است برای چیزهایی که برای کسب موفقیت های بزرگ در زندگی به آنها نیاز داریم. هرچیزی که رویایش را داریم، اشتیاقش را داریم یا آن را هدف زندگیمان قرار دادهایم. در جهان حاضر و در عصر ارتباطات و اطلاعات قرار نیست که ثروتمندِ خودساخته برای رسیدن به کمالِ مادی به دنبال سرمایههای مشهود برود، سرمایههایی که به عنوان ملک و املاک قرنها نشانۀ ثروتمندی بودهاند و قرار نیست که آرزو و اهداف خود را در به دست آوردن کارخانههایی جستجو کنند که تنها در صورتی موفقترند که دود بیشتری را نصیب هوای اطراف خود کنند. امروزه آنچه اسباب رسیدن به مرتبۀ بالای مالی و ثروتمندشدنِ خودخواسته و خودساخته است، دانش و اطلاعات پویا و تحول آفرین میباشد. بر این اساس دارن هاردی بهترین اندیشهها را در اختیار ما قرار داده تا راز و راه تحول فردی و جمعی را بر مبنای بهروزترین اندیشههای حاضر پیدا کنیم. تا پیش از این در علمِ نوین کسب موفقیت از نگاه به چشم اندازها و اهدافِ فرداها سخن به میان میآمد و ناخواسته، اکنون نادیده گرفته می شد اما هاردی به همین لحظۀ اکنون میپردازد و نقطه تحول را در حال میبیند. نویسنده این کتاب هر ماه خلاصهای از بهترین اطلاعات و استراتژیهای موجود در زمینه موفقیت را با اصول موفقیت امتحان شده توسط خودش ترکیب کرده و به طرق مختلف ارائه داده است. او خودش را متعهد دانسته تا به دیگران در دستیابی به تواناییهای بالقوهشان کمک کند تا زندگی کاملتری را تجربه کنند. اثر مرکب توضیحات کامل و کارآمدی را راجع به مسائل زیر بیان میکند: • چگونه همیشه برنده شوید. بهترین استراتژی برای رسیدن به هر هدفی و پیروز شدن بر هر رقیبی، حتی اگر آنها باهوشتر، بااستعدادتر و باتجربهتر از شما باشند. • از بین بردن عادتهای بدی که مانع پیشرفتتان می شود (ممکن است از بعضی از این عادتها بیخبر باشید) • بدون دردسر و ناراحتی برخی از اصول کلیدی مورد نیاز برای پیشرفتهای بزرگ و مهم را در خودتان نهادینه کنید. • نکات کلیدی واقعی و پایدار برای انگیزش چگونه خودتان را ترغیب به انجام کارهایی کنید که انجام آنها را دوست ندارید. • به دست آوردن نیروی گریزان و فوقالعاده تکانش؛ اگر این نیرو را به دست آورید غیرقابل توقف خواهید شد • اسرار شتابدهندۀ افرادِ فوقالعاده موفق. آیا آنها از یک برتری ناعادلانه برخوردارند و آنها یک برتری ناعادلانه دارند و حالا شما هم میتوانید آن را داشته باشید. کتاب، پیش از شروع، هشداری به ما میدهد: موفقیت سخت است. این فرایند، پرزحمت، ملالآور و بعضی وقتها حتی خستهکننده است. پولدار شدن، نافذ و جهانی شدن در رشته و زمینۀ خودتان، آهسته و دشوار اتفاق میافتد. اشتباه برداشت نکنید. با پیروی از این اصول و مراحل تقریباً بلافاصله نتایج آن را در زندگیتان میبینید، ولی اگر از کار، نظم و تعهد گریزان هستید همان بهتر که پای تلویزیون بنشینید و به تبلیغاتی که سرشار از شعارها و وعدههای موفقیت یک شبه مشتریپسند هستند امید ببندید. البته اگر یک کارت اعتباری پر از پول دارید! شروع کتاب با فصلِ اثر مرکب در عمل میباشد. آنکه آهسته و پیوسته برود برنده میشود. اثر مرکب اصلِ به دست آوردن پاداشهای بزرگ از طریق مجموعهای از انتخابهای کوچک و هوشمندانه است. این که نتایج به دست آمده خیلی بزرگ است ولی قدمهایی که در هر لحظه برداشتیم خیلی به چشم نمیآیند!