یادداشت زینب

زینب

زینب

1404/3/2

مدت‌ها بود که می‌خواستم این کتاب رو بخونم تا بالاخره فرصتش فراهم شد. هدف کتاب این نیست که صرفاً از معایب اینترنت بگه و شما رو تشویق کنه تا حد امکان ازش فاصله بگیرید. خود نویسنده اعتراف می‌کنه که بسیار وابسته به اینترنت و فناوری‌های جدیده و مزایای فراوانش رو نفی نمی‌کنه.
نویسنده با ارجاع به تحقیقات مختلف نشون میده که هر فناوری به طریقی روی مغز و ذهن تأثیر می‌ذاره. فناوری‌های مختلف و تأثیری که روی ذهن انسان‌ها داشتند را بررسی می‌کنه، ازجمله ساعت، کتاب، ماشین تایپ، دستگاه چاپ، و غیره، و حالا کامپیوتر و اینترنت.
 اینترنت خیلی کارها رو برامون آسون کرده، منافع زیادی برامون داشته، اما در کنارش، انبوه اطلاعات باعث شده توجهمون به مسائل سطحی‌تر و بی‌دقت‌تر باشه، حافظه‌مون ضعیف‌تر شده، خیلی از ما دیگه حوصلهٔ مطالعهٔ طولانی‌مدت رو نداریم، حوصله نداریم که ساعت‌ها روی یک کار تمرکز کنیم، عوامل حواس‌پرتی‌مون زیاد شدن.
بخشی از متن کتاب:
«ما دنبال نرم‌افزارهای خوش‌کاربرد و کمکی هستیم. چرا نباید باشیم؟ اما این احتمال هست که وقتی مشقت فکر کردن را به نرم‌افزار واگذار می‌کنیم، قدرت مغزمان را به شیوه‌های نامحسوس اما تأثیرگذار کاهش می‌دهیم. وقتی یک کارگر بیل دستی‌اش را با یک بیل مکانیکی عوض می‌کند، ماهیچه‌های بازویش ضعیف‌تر اما بازدهی‌اش بیشتر می‌شود. بعید نیست که وقتی کارهای ذهنی‌مان را به ماشین واگذار می‌کنیم، اتفاق مشابهی می‌افتد»

در کل کتاب خیلی خوبی بود و خوندنش رو توصیه می‌کنم. سه امتیاز دادم چون با ترجمه‌ش مشکل داشتم. ترجمه بد نیست اما روان هم نیست و نیاز به ویراستاری داره.