یادداشت الناز عطائی
1403/11/13
[ فقط یک مسئلهی جدی فلسفی وجود دارد و آن خودکشی است. قضاوت دربارهی این که زندگی ارزش زیستن دارد یا نه، برابر است با پاسخ دادن به این اساسیترین سوال فلسفی... ] < اشاره به یکی از بخشهای اسطورهی سیزیف _ فصل دوم کتاب > "ظلمت آشکار" ؛ یه کتاب کم حجم از نشر ماهی، نوشتهی #ویلیام_استایرن با ترجمهی #افشین_رضاپور . این کتاب مجموعهای از خاطرات واقعی نویسندهست از تجربهی افسردگی شدیدی که داشته که حتی به فکر کردن به خودکشی هم رسیده بوده ... نویسنده به عنوان کسی که خودش درگیر سختترین مرحله از افسردگی بوده ، برای این موضوع عنوان دیگهای انتخاب میکنه : " توفان مغزی " (که توی کتاب ازش بیشتر میگه و حس میکنم اگر راجع بهش بنویسم یه بخشی از کتاب اسپویل میشه×یکی از قشنگیای کتاب که فصل ۴ هستش) یه بخش مهمی از کتاب که خیلی خیلی دوسش داشتم، اشارهی نویسنده به هنرمندانی بود که خودکشی کردن! (ارنست همینگوی_ویرجینیا وولف_جک لندن_سیلویا پلات و ونسان ونگوگ که طرح جلد کتاب هم به طرز هوشمندانهای از نقاشی شب پر ستاره درش استفاده شده و اشارهی قشنگی به این اثر مهم و صاحب اثر داره...) نویسنده در مورد ارتباطش با رومن گاری و همینطور آلبر کامو مینویسه ، که این بخش حقیقتا جذابتر کرده بود کتاب رو، حداقل برای من ... و اشاره به این پیام از #اسطورهی_سیزیف که : [در غیاب امید همچنان باید برای بقا مبارزه کنیم و این کار را میکنیم_با چنگ و دندان] فکر میکنم خوندن این کتاب برای هرشخصی که با افسردگی ، خصوصا از نوع حادش،دستوپنجه نرم میکنه، یا حتی اطرافیان اون آدم [ در واقع اکثریت جامعه :) ] واجبه ... بخشهایی از کتاب رو خیلی دوست داشتم ، که خوندنش خالی از لطف نیست... میتونین پست رو ورق بزنین و اون قسمتهای هایلایت شده رو بخونین. امیدوارم که از سرِ کنجکاوی و بالابردن اطلاعاتتون، برید و این کتاب رو بخونید، نه از سرِ افسردگی و سروکله زدن با این درد همیشگی ... #کتاب #معرفی_کتاب #افسردگی #روانشناسی #رواندرمانی