یادداشت زهرا عباد
1404/3/14
#یادداشت_کتاب #مجموعه_خاطرات_خاندان_کین #هرم_سرخ اولین بار که به صورت جدی درباره اسطورهها مطالعه کردم، دوست داشتم بیشتر از چند اسم درهم برهم در ذهنم باقی بماند. اما همه چیز آنقدر زیاد و شبیه هم بود که با خواندن کتابهای تئوری، چیزی عایدم نشد. تا اینکه با ریک ریوردان آشنا شدم؛ نویسندهای که اسطورههای نقاط مختلف جهان را با داستانهای فانتزی امروزی ترکیب میکند و در بستری جذاب، آن اسامی و روابط پیچیده و درهم بین اسطورهها را در ذهن مخاطب تثبیت میکند. مجموعه اولی که از ریوردان شروع کردم، خاطرات خاندان کین است. این مجموعه درباره اساطیر مصر نوشته شده است. کارتر و سادی خواهر و برادری هستند که مادر خود را در ۶ سالگی در یک حادثه مشکوک از دست دادهاند و از آن به بعد کارتر پیش پدر باستانشناسشان زندگی کرده و سادی در خانه پدربزرگ و مادربزرگ مادریاش بزرگ شده است. در طول داستان آنها متوجه میشوند که پدر و مادرشان و حتی خودشان جادوگر هستند و پدرشان همان ابتدای داستان، ایزدان مصری را از جهان زیرین آزاد کرده است و حالا آنها باید با ایزد شرور، سِت، مبارزه کنند. در این کتاب اساطیر برای حضور در دنیای مادی، باید یک میزبان داشته باشند که بدنش را با آنها شریک شود. توضیحاتی که در کتاب درباره ایزدان داده میشود به شدت مشابه توضیحاتی است که در کلاسها درباره اسطورهها شنیدهام. فقط به جای کلمه ایزد باید کلمه جن را بگذاریم! در هر حال کتاب بسیار جذاب است و به جز چند مورد اشارات کوتاه درباره ارتباط دختر و پسرها، نکته موردداری ندارد.