یادداشت شکوفه سادات مرجانی بجستانی
1400/12/4
. هفته چهل و چند روایت بیست مادر است که بیشترشان را میشناسم شناختی که از دریچهی رسانه،نوشتهها و فعالیتشان حاصل شده است.این بار اما داشتم بُعد مادرانگیشان را میدیدم.مادرهای کتاب از دغدغهها،مشکلات،سختیها وشیرینی های روزهای مادری میگویند.از اینکه کدام روش درستتر است،گاهی تمام اصول و قواعدشان در صدم ثانیهای ازبین رفته است و جایی سردرگم و حیران شدهاند.روایتها را گفتهاند که مادرهای دیگر بدانند تنها نیستند و مادر خوب و بد تعریف واندازه دقیقی ندارد شیرین زبانی بچهها،سوالات، تصورات و برخوردشان هم قسمت دلچسب کتاب است کتاب اما با همهی محاسنش از دید من چیزی کم داشت پازل گمشدهای که شاید اگر میبود خطهای ناتمام روی جلد کتاب را کامل میکرد آن بخش گمشده روایت مادرهای دیگری با شرایط دیگر است.مادرهایی که فرزند معلول دارند،که مادرزادی کمبودی به همراه دارند،در اثر قصور پزشکی ودارویی دچار کمبود شدهاند،حوادث آمدهاند و کمبود تزریق کردهاند،آنهایی که میانه مسیر بارداری بارها به هزار و یک دلیل فرزندی در آغوش نکشیدهاند و یا هر روز با خیال فرزند زندگی کردهاند و به دیگران گفتهاند قصد فرزنددار شدن ندارند.شاید بگویی این دو مورد آخر مادر محسوب نمیشوند پس بهتر است تجدید نظر کنی آنان نیز مادرند و تو بیاطلاع! گروه اول دغدغه سوالات عجیب بچه ها را دارند و برای پاسخش از کتاب، مشاور و گوگل کمک میگیرند گروه دوم دغدغههایش گاهی به نشستن،راه رفتن،بلعیدن و... ختم میشود گاهی اصلا مکالمه ای نیست که بخواهد دنبال پاسخی باشد. گروه اول از رشد و فهم سریع کودکش تعجب میکند و گروه دوم از توقف رشدی درمانده. گروه اول برای فرزندهای بعدی تبریک دریافت می کند وگروه دوم سرزنش دنیای عجیبی است مادرهایی از صدای مامان! مامان!گفتن کلافهاند و مادرهایی در آرزوی شنیدن مامان! اشک هایشان را پاک میکنند من اما میدانم یک وجه اشتراک در بین هردو گروه وجود دارد و آن عشق است و چه چیزی در جهان قدرتمندتر و زیباتر از عشق میشناسی؟! هر دو گروه اذعان دارند که بعد از فرزند دنیا شکل دیگری است،زیباتر....حتی با سختی. فرزند والدش را میسازد.. اگر خدا طرح تعویض فرزند بگذارد گروه دوم خواهد گفت تعویض را نمیخواهم، خواستی خدایی کن کمبودهایش را ببر... پ ن:نقاشی صفحات کتاب هنر یک کودک سندرم داون است امام سجاد:بزرگترين روز براى آدميزاد، روزى است كه از مادرش متولّد مى شود. پیامبراکرم:هر درختى ميوه اى دارد و ميوه دل فرزند است امام صادق:فرزند مايه آزمايش است. قرآن:عنکبوت آیه ۸