یادداشت امین پازوکی
1401/2/28
3.7
این کتاب در واقع مجموعه نامههایی است که افراد و شخصیتهای آن به یکدیگر دادهاند و ما نامه ها را می خوانیم و اینگونه در داستان جلو می رویم. اولین نامه را دختری مینویسد که به دلیل بمباران عراق، پدر و مادرش کشته شدهاند و او نتوانسته که امتحانات ثلث سوم کلاس دوم را بدهد و باید دوباره در کلاس دوم بنشیند. او این نامه را برای یک خلبان مینویسد. این خلبان با وجود خدمات ارزنده و شایان خود و همچنین تجربیات و تواناییهای زیاد از خلبانی منع میشود. چرا که به دستور رئیس گوش نداده و برای اینکه میخواست هزاران نفر از هم میهنانش شیمیایی نشوند، کارخانه تولید گاز خردل را منهدم میکند. او در این راه، هم از پرواز جا میماند و هم دوپای خود را از دست میدهد. اما او میخواهد که پرواز کند و ... . این کتاب به نوعی مشکلات جانبازان را بیان میکند که میخواهند وجود خود را ابراز کنند و بگویند که همچنان میتوانند برای جامعه مفید باشند و نیابد فقط به زندان خانه فرستاده شوند. همچنین از مشکلات همسران این عزیزان و کسانی که در مدت هشت سال جنگ خانواده و کاشانه خود را نابود شده دیدند. در این کتاب شاهد وجود افراد مختلفی هستیم. کسی که فقط به دستورات عمل میکند و سعی میکند برای کارهای خود دلیل عقلی بیاورد. کس که همیشه در حال شوخی و مزاح است و با این شیوه کارهای خود را پیش میبرد و بسیاری افراد دیگر. کتاب دارای لغات تخصصی و خارجی زیاد است که در پاورقی شکل نوشتار انگلیسی آن و معنی و مفهوم آن توضیح داده شده است تا خوانندگان نوجوان از خواندن کتاب خسته نشده و متوجه متن بشوند. کتاب از به زیبا و جذاب و خواندنی هم برای نوجوانان است و هم برای بزرگسالان. امین پازوکی