یادداشت میم صالحی فر

پالی فینک بزرگ
        این کتاب از برگزیده های شورای کتاب بود و دوست داشتم بخوانمش تا بفهمم چه حرف خاصی برای گفتن دارد. در نهایت می‌تونم بگم کتاب نوجوان متفاوتی بود.

اول که نظرات رو خواندم، ناراحت شدم که داستان برام لو رفته، اما جلوتر فهمیدم تصورم غلط بوده و چیزی که فکر می‌کردم در داستان رخ نمیده
.
داستان از دید کیتلین روایت می‌شه، دختر کلاس هفتمی‌ای که به خاطر شغل مادرش مجبور شده از شهر و دوستان شهری‌اش دل بکند و  به منطقه‌ای کوچک و مدرسه‌ای عجیب و شاید عقب افتاده! برود.
روز اول مدرسه وقتی کیتلین وارد کلاس می‌شود، همه از اینکه او  را می‌بینند و نه پالی فینک( یعنی همکلاسی محبوب‌شان) حسابی شاکی می‌شوند. این استقبال خیلی سرد، فشار روحی و روانی بیشتری به کیتلین که خودش حسابی از تغییر شرایط شاکی‌ست، وارد می‌کند.
در روزهای بعدی کیتلین بارها و بارها از پالی و کارهای عجیب، غریب و دردسرسازش می‌شنود. این تعریفات منجر به این می‌شود که او  گفتگوهایی را با بچه های کلاس و معلم‌ها در مورد پالی فینک بی همتا ترتیب دهد‌. نتیجه‌ی این گفتگوها به چالشی جذاب برای کلاس هفتمی ها تبدیل می‌شود.چالشی هیچان انگیز که حسابی هم سرنوشت ساز می‌شود.

هر کدوم از بچه‌های مدرسه میچل واقعا خارق العاده و غیر قابل پیش بینی  هستن و شخصییت خاصشون جذابیت مضاعفی به داستان میده. سیر داستان و اتفاقات هم غافلگیر کننده هستن و اصولا همه‌چیز به طور ویژه و متفاوتی پیش می‌ره.

موضوعات مختلف و تو در تویی در کنار سیر اصلی داستان مطرح می‌شه که کاملا در تار و پود داستان تنیده شدن و متفاوت بودنشون در نگاه اول فهمیده نمیشه. موضوعاتی مثل غلبه بر خشم، اضطراب و استرس، اموزش مقدماتی فلسفه، دوستی، نوجوانی، تمسخر، ورود به جمع‌های جدید، برقراری ارتباط با کودکان و ...

در کل تجربه‌ی متفاوتی بود. پیشنهادش می کنم
      
338

17

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.