یادداشت مجتبی شاهسون

                اوریانا فالاچی، نویسنده و روزنامه نگار ایتالیایی است که کتاب های بسیاری در حوزه گزارش های خبری اش به رشته تحریر در آورده است. یکی از این کتاب ها، با عنوان جنس ضعیف، مرتبط با مسئله زنان است. البته در کتاب ذکر شده است که نام اصلی این کتاب، جنس بی فایده یا جنس بی مصرف است اما به دلیل اشنایی مخاطبان فارسی با نام جنس ضعیف، هم چنان از همین عنوان برای کتاب استفاده شده است. 
داستان کتاب از آن جا آغاز می گردد که رئیس روزنامه‌ای که اوریانا فالاچی در آن مشغول به کار است از او می‌خواهد که گزارشی از وضعیت زنان در برخی کشورهای شرقی ارائه دهد. برای این کار،  اوریانا فالاچی به سفری کاری در کشورهای شرقی می‌رود. در ابتدا، اوریانا فالاچی ذکر می کند که همیشه خود را از مسئله زنان به دور نگه داشته است زیرا تصور می کند زنان موجودات متمایز و خاصی نیستند که بخواهیم کار خاص جداگانه ای در ارتباط با آنان انجام دهیم. با این حال این پروژه را قبول کرده و آغاز به کار می‌کند. او دریافته است که مشکلات مردان به چیزهایی مانند نژاد، پول یا شغل یا چیزهایی از این قبیل باز می‌گردد اما مشکلات زنان تنها در یک چیز خلاصه می‌شود: اینکه آن ها زن به دنیا آمده اند. و همین مسئله نقطه آغاز کار اوریانا فالاچی است. البته منظور از زن به دنیا آمدن، مسئله ای بیولوژیک نیست که اختصاصا به بدن زنان مرتبط باشد بلکه مسئله اصلی در تابوهایی است که برای زنان ایجاد می شود. 
بطور کلی، این کتاب، گزارشی است از آن چه اوریانا فالاچی در باب وضعیت زنان در چند کشور شرقی و یک کشور غربی شامل: پاکستان، هند، مالزی( قبایل مادر سالار یا زن سالار)،  چین، ژاپن و هاوایی (آمریکا) به نگارش درآورده است و آن را با نگاهی تحلیل-انتقادی ارائه می‌دهد.

        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.